2017. szeptember 25., hétfő

ALÁÍRÁSGYŰJTÉSSEL ÁLLÍTANÁK MEG MÉSZÁROS LŐRINC BALATONI TERJESZKEDÉSÉT

ZOOM.HU
Szerző: LENGYEL TIBOR
2017.09.23.


Ellenzéki törvényjavaslattal vélhetően nem lehet megállítani a felcsúti gázszerelő terjeszkedését, ezért más eszközöket is keresnek.

Törvénymódosítással és aláírásgyűjtéssel vetne gátat az MSZP a Balaton parti ingatlanspekulációnak, ez pedig elég rossz hír Orbán Viktor barátjának, a kempingek sorát felvásárló Mészáros Lőrincnek. A szocialisták azt szeretnék, ha a kempingek és a part továbbra is sokak megfizethető kikapcsolódását szolgálnák, és nem engednék, hogy ezek helyére luxuslakóparkok és jachtkikötő épüljön.

Meg akarjuk állítani a Balaton parti ingatlanspekulációt – mondta az MSZP két elnökhelyettese, Harangozó Gábor és Gőgös Zoltán, akik attól tartanak: azzal, hogy az ország legnagyobb ütemben gazdagodó oligarchája, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is „beszállt” a Balatonba, fennáll a veszélye, hogy a Balaton elveszíti „magyar tenger” jellegét, és a kempingekből, a partról családok tízezrei szorulhatnak ki, hogy a helyükre luxuslakópark és jachtkikötő épüljön kevesek örömére.
Törvény nyitott utat

Az ellenzéki politikusok félelme nem alaptalan, hiszen a Fidesz tavaly júniusban, a költségvetési viták idején hozott jogszabály-módosítások közé rejtve megváltoztatta a Balaton-törvényt, és kivette a törvényszövegből azokat a biztosítékokat, amik védték a Balaton partot a beépítéstől, valamint a tavat a környezetkárosító beruházásoktól.

Nem sokkal később, idén tavasszal

a részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. felvásárolta az egyik legnagyobb balatoni turisztikai céget, a Balatontouristot.

A 12 kempinget birtokló társaságnak 106 hektárja van a parton. Továbbá a cégé 5800 kempinghely, 500 bungaló, 200 mobilház és több tucat bérelhető lakókocsi is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.