2017. szeptember 22., péntek

ALIG 2 SZÁZALÉKOS A FELCSÚTI KISVASÚT KIHASZNÁLTSÁGA

B1 BLOG
Szerző: nickgrabowszki
2017.09.22.


Ciklusonként épít magának közpénzből Orbán Viktor valami kis játékot. Az előző választás előtt a felcsúti II. Ramszesz stadion Pancho Aréna készül el, most pedig az Orbán és Mészáros Lőrinc telkein áthaladó kisvasút...

...A kormánylap, miközben arról áradozik, mennyire megérte a több mint egymilliárdos presztízsberuházás, és milyen hasznos a vonat, arról nem tesz említést, hány napon keresztül nem vettek jegyet egyáltalán a vonatra (53), vagy hogy hányszor indult el utas nélkül a vonat (2), meg hogy milyen veszteséget termel, véletlenül leközli az utasszám-adatokat a 2016. április 30-ai indulás óta.

Talán abban bíztak, hogy az átlag olvasójuk vagy az egyszeri Fidesz-szavazó úgysem képes osztani-szorozni ötjegyű számokat. Puszta tévedésből közölhették.

Talán ők sem fogták fel, mit jelentenek a számok.

Eszerint tavaly valamivel 30 ezer, idén szeptember 17-ig pedig 27 ezer fölött volt az utasok száma. Ebből egy gyors számolással az is kiderül, hogy 506 nap alatt a vonatok valamivel több mint 57 ezer utast szállítottak. Azaz napi átlagban 113-at.
Ami még a legpesszimistább becslést is jóval-jóval alulmúlja.

A pesszimista kalkuláció ugyanis 50 százalékos kihasználtsággal 128 utast számol egy vonatra. Nem egy napra, egy vonatra. De egy nap alatt sincs ennyi.

A kihasználtság alig több 2 százalékos:
a vonatok napi minimum 5120 embert tudnának szállítani,
de csak 113-at kell átlagosan.

Elképzelhetjük, mi lenne, ha a Fidesz politikusai nem szerveznének kirándulásokat, hogy a legodaadóbb választóik elzarándokolhassanak Felcsútra, hogy megnézzék, a miniszterelnök stadionját, vonatát, házát és kerti budiját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.