2017. szeptember 22., péntek

ÁLOMISKOLA NYÍLIK ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL DEBRECENBEN

HVG ONLINE - ÉLET+STÍLUS
Szerző: Balla István
2017.09.22.


Sci-fikbe illően modern iskola nyílik Debrecenben, ahova öröm lesz járnia az ott valódi, 21. századi tudást és készségeket szerző diákoknak. Persze, hiába állami az iskola, mert nem mindenkinek lesz elérhető.

Az International School of Debrecen (ISD) már építészi terveiben is igencsak exkluzív. Erről már korábban is írtuk: a tervpályázaton nyertes BORD Építész Stúdió által a Nagyerdő mellé felépülő iskola ugyanis már a látványtervei alapján is egészen kivételes, és a magyar iskolarendszerben egyedi és szokatlan képet mutat.

A koncepció lényege, hogy a ligetes belső udvart és a sportpályákat (többek között egy föld felett „lebegő” kosárlabdapályát) körülvevő épület minél inkább illeszkedjen a zöld környezethez. Ehhez a tervezők egy szimbolikus jelentéssel bíró formát, a kört választották, amely a tervezők szerint egyszerre jelképezi a védelmet, az egységet és a közösséget.

A közösségi terek, az adminisztráció, a színházterem, az étterem és ezek kiszolgáló egységei az alsó szinten kaptak helyet, míg az emelet a tanulás színtere. A tantermek az északi oldalon, pavilonszerűen jelennek meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.