2017. szeptember 19., kedd

AZ FT ÜZENT ORBÁNNAK: SOROS-TERV NINCS, ÖSSZEESKÜVÉSELMÉLET VAN - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOG
Szerző: Szelestey
2017.09.19. 


- Soros kapóra jön minden újsütetű nacionalistának, az ellene irányuló gyűlölet globális az ilyen körökben

- Schäuble szerint tragédia volna, ha a magyarok és a lengyelek követnék a brit példát

- Még az osztrák külügyminiszter is azt mondja, hogy az Európai Bíróság döntése ellen nincs apelláta

FT

A Soros György elleni gyűlölet globális kór, mert a nacionalisták új nemzedéke számára az üzletember ideális gonosztevő, az Egyesült Államoktól Oroszországon át, Magyarországig. Az emberbarát befektető igencsak elfoglalt volt az idén. Vegyi támadást főzött ki Szíriában, pénzelte a Trump elleni felvonulásokat Washingtonban és kidolgozta a tervet, hogy Magyarországot elárasszák a menekültek. Ezen kívül ármánykodott Macedóniában, Izraelben, arról nem beszélve, hogy elérte több tanácsadó elbocsátását a Fehér Házban. Nem rossz teljesítmény 87 éves korban! Természetesen itt csupa összeesküvés elméletről van szó, ám ezek valami igen fontosat és aggasztót árulnak el a világpolitikáról. Azt hogy visszaszorulóban vannak a liberális eszmények és ilyen körülmények között Soros tökéletes bűnbak. Internacionalista a nacionalizmus korában. Támogatja az egyéni jogokat, a földkerekség 29. leggazdagabb embere. Azon kívül zsidó, tehát könnyen rá lehet aggatni a Rotschildok egykori szerepét, vagyis hogy sötét módon manipulálja a nemzetközi pénzügyeket.

Orbán Viktor 1989-ben Soros-ösztöndíjas volt. Ma ugyanő ördögnek állítja be egykori jótevőjét. A kormányfő a választási kampány központi elemévé tette az állítólagos Soros-terv elleni küzdelmet. Ám nincs ilyen terv. Az igaz, hogy a milliárdos bőkezűen támogatja a menekülteket segítő karitatív szervezeteket, valamint kiállt az EU kvótadöntése mellett, ami Magyarországot is érinti. De már ennyi elég volt Orbánnak, hogy teleaggassa az országot az üzletembert előnytelenül ábrázoló óriásplakátokkal. És Magyarország nem elszigetelt eset. Vezető politikusok puccs szervezésével vádolták meg a macedónoknál, a lengyeleknél, a románoknál és a törököknél is. A paranoid amerikai jobboldal szintén ontja a Soros elleni anyagokat.

Világos, hogy ezek a kampányok részben egymástól veszik át az ötleteket, mint ahogy a szélsőjobbos csoportok ugyanazokba az összeesküvés-teóriákba kapaszkodnak, szerte a világon. Ám néhány erős embernek konkrét oka van, hogy féljen a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Így Oroszországban, Izraelben. Ezek az erők a FT-nak ezt a kommentárját is bizonyítéknak tekintik majd, hogy befolyását milyen gyalázatos módon használja fel az üzletember. Pedig a szerző mindössze kétszer találkozott Sorossal, mindkétszer nyilvános eseményen. De nem habozik, hogy elismerje, amit emberbarátként nyújtott. Ám az a tény, hogy még védeni is kell munkásságát, sokat mond arról, hogy milyen korban is élünk.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.