2017. szeptember 17., vasárnap

AZ UNIÓ VEZETŐI NAIVAK, HA AZT HISZIK, ORBÁNNAL LEHET TÁRGYALNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.09.16.


...Ha Orbán a pénzügyi szankciókat úgy kerülheti el, hogy ígéretet tesz az euró-övezetbe való belépésre, akkor elkezd játszadozni, hogy “megvizsgáljuk, előkészítjük”, mert azzal is időt nyer. Orbán így hülyíti és bolondítja őket hét éve minden ügyben. Neki csak az a fontos, hogy az uniós pénzt megkapja, mert Magyarország fasiszta diktatúrája az EU kohéziós és fejlesztési alapjaiból él. Orbán a 2020-ig terjedő periódusban 25 milliárd eurót kap. Ennek érdekében Orbán hazudik bármit, hazudik boldog szeretőt, ha kell, miközben semmit nem tart be, semmit nem teljesít, és egy diktatúrát működtet az EU-n belül.

Ez az Európai Unió hibája, az egység, a határozottság hiánya. Ha végre van egy jövőképes elképzelés, akkor mindig jön valami naiv ember, aki vagy nem elég okos, vagy csak hagyja magát megtéveszteni, és nem lesz belőle semmi. Lengyelországnak és Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban, a demokratikus országok értékközösségében, mert annak minden írott és íratlan szabályát tagadják és megsértik. Csak a nyugati polgárok pénzét nyúlják le, miközben sértegetik és gyalázzák őket. Ilyen primitív társaságoknak nem lehet több esélyt adni arra, hogy rombolják a szabad világot.

Csak abban reménykedhetünk, hogy Macron elég erős és határozott lesz, Merkel pedig támogatja, és nem engedik, hogy a Juncker-féle naiv emberek ebben a döntésképtelen és ostoba helyzetben tartsák az Európai Uniót. Orbánt tettenérték, a menekültkvótáról szóló határozat és bírósági ítélet elutasításával megszegte a közös normákat. Ha neki ez nem tetszik, akkor nem kaphat az EU pénzéből és helye sincs Eurpában. Távozzon. A lengyel fasiszta testvéreivel együtt. Nem kötelező semmi sem, akinek nem tetszik a demokratikus Európa, a szolidaritás, a szabadság, a sokszínűség, a jogállamiság, az távozzon.

Amíg azt hiszik, hogy Orbán bűnszervezetével bármiről lehet tárgyalni, egyetlen szavukat komolyan lehet venni, vagy bármiben hajlandóak lennének engedni, ami alapvetően az ő rendszerük identitását érinti, addig nincs esély arra, hogy Orbánt jobb belátásra bírják, és Európát a fenyegető radikális populista nacionalizmusok (fasizmus) veszélyétől megóvják. Csak a szankciók érhetnek valamit, mert ezek a nagypofájú populisták csak az európaiak pénzéből nagyszájúskodnak, anélkül már rég csődbe mentek volna, és elkergették volna őket saját polgáraik, akik az EU miatt bírják ki ezeket a szörnyállamokat.

Sajnálatos, hogy a magyar ellenzék ezekben a kérdésekben hallgat, nem merészel elvi álláspontot képviselni, hogy a szankciókat követelje, az Orbánnal szembeni határozott és kemény fellépést szorgalmazzák, mert elhiszik és nem merik vállalni a következményét, hogy Magyarország ellenségeinek mondják őket. Holott Orbán nem Magyarország. Pedig az “Orbán vagy Európa” nagyon helyénvaló kampánykérdéshez ez is hozzátartozik. De amíg e jelszó hirdetői nem állítják Európát is e döntés elé, addig valójában az “Orbán és Európa” elvét vallják. Azt ugyanis felejtsék el, hogy ők választáson valaha leválthatjuk az orbáni bűnszervezetet. Nem rajtuk múlik, fizikailag képtelenség, úgy van a NER megcsinálva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése