2017. szeptember 28., csütörtök

BARTUS LÁSZLÓ: EZÉRT NEM LEHET MEGDÖNTENI ORBÁN RENDSZERÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.09.26.


...Magyarország egészséges identitása 1848. Ennek ellentéte, ellensége a keresztény-nemzeti identitás, a Szent István-kultusz és a hamis Szent Korona legendára épülő államelmélet. A magyaroknak annyira nincs érzékük ehhez, hogy a liberális demokrácia hívei is könnyezve beszélnek a politikai ellenfeleit felnégyelő, Magyarországot a német császárság és Róma alá hajtó Istvánról, aki a katolikus Európához való csatlakozott, aminek Magyarország minden szörnyűségét köszönhette. Holott az a katolikus Európa éppen annak az ellentéte, jelképe, szellemi gyökere, ami ellen egy demokrata ma harcol, ami az Orbán-rendszer alapja.

Az eltörölt liberális Alkotmány 1848, a felvilágosodás szellemében a magyar identitássá a szabadságot tette. Az orbánista tákolmány ennek ellentéte, preambulumában a keresztény-nemzeti identitást tette a magyar identitás alapjává. Ez a 18. század előtti időkbe röpítette vissza Magyarországot. De a magyarok nem tudják, hogy mi az elnyomás oka és alapja, semmit nem értenek, mi történt velük, amikor a nemzeti identitásukat, a nemzeti jelképeik tartalmát megváltoztatták.

Ezért fogalmuk sincs arról, hogyan szerezhetnék vissza a szabadságukat. Arról sem, hogy amíg a nemzeti identitás és a nemzeti jelképek az ellenség, a zsarnok kezében vannak, addig rabszolgák maradnak saját hazájukban. A NER elitje uralkodik és élősködik rajtuk. Ez ellen harcol most Amerika, és csodálatos, hogy a legnépszerűbb amerikai sport, a futball (az amerikai-futball, nem az európai foci) legnagyobb sztárjai szállnak szembe a nemzeti jelképek átértelmezésével és elrablásával. Összetartanak, nincsen széthúzás, Trump ellen egységesen lépnek és szembeszállnak vele. Kicsoda Trump? Négy évre választott szolga.

Trump, ez a sötét gazember, mint ördögi figura, pontosan tudja, hogy az ő győzelme vagy bukása ezen múlik. Ezeken a jelképeken. S ahogy Magyarországon, úgy Amerikában is ez a sátáni rendszer nem fasisztának, hanem “kereszténynek” mondja magát. Magyarországon a középkori katolikus egyház ideológiájára, a politikai katolicizmus antiliberalizmusára épül, míg az amerikai keresztényfasizmus azoknak a protestánsoknak a meghasonlásából fakad, akik az európai katolicizmus üldözése elől menekültek Amerikába, s kvázi “rekatolizáltak” az állam és az egyház összefonódásának, az állam egyházi ideológia alá rendelése terén. Ördögi az egész.

Az a baj Magyarországon, hogy az emberek, amikor ilyeneket hallanak (már aki egyáltalán hajlandó és képes végigolvasni ilyesmit), legyintenek, hogy ez baromság. Az a fontos, hogy a Botka és a többi léhűtő szarházi hazaáruló összefog-e. Mintha ezen múlna bármi. Mintha nem úgy lenne direkt összerakva, hogy ne legyen érdekük összefogni, mintha ez bármit is megváltoztatna. Nem győzhetnek, mert nem azt akarják visszaszerezni, amit elvesztettek. Orbán kezében az ország, mert kezében a nemzeti identitás és a nemzeti szimbólumok.

Nem azért nem nyerhetnek, mert csaló a választási rendszer, egyenlőtlenek a feltételek, hanem azért, mert feladták az Alkotmányt, másik rendszer részei, amelynek más logikája van, s elveszítették a nemzeti identitást és a nemzeti jelképeket. Semmijük nincs. Ha az Alkotmányt megvédik, abban még egy másik nemzeti identitás volt, de ők ennek semmiféle jelentőséget nem tulajdonítanak. Ellenben annak, hogy a Botka meg a Gyurcsány meg a nem tudom milyen Bozsó a nem tudom milyen futottak még bandából mit csinál. Ez téboly. S döbbenetes ez a sötétség és butaság. Ja, ez amúgy a haladó magyar értelmiség. A többi ennél is rosszabb.

Mint friss emigráns arra nevelném a gyermekemet, hogy adja meg a tiszteletet az amerikai zászlónak és a himnusznak. Az itt született amerikai állampolgár kislányom pedig tagadja, hogy ez az amerikai zászló és ez az amerikai himnusz Amerikát jelentené. Trumpnak pedig nem hajlandó felállni, nem hajlandó az emberszabásúnak is alig nevezhető szörnyetegnek tiszteletet adni. Egy olyan embernek, aki gyűlöli a feketéket, a spanyolokat, a bevándorlók és menekültek családjait, a más vallásúakat, gyűlöl mindenkit, aki nem olyan, mint a Klu Klux Klan emberideálja. A magyarok többsége észre sem veszi, hogy olyan lett, mint a Klu Klux Klan, amikor nyaralni sem enged menekült idegeneket a határában. Iszonyat.

És én büszke vagyok a kislányomra, hogy nem egy magyar, hanem egy igazi amerikai, aki 13 évesen többet tud a világról, mint Orbánia tökkelütött és korrupt lakóinak a többsége. S még jelleme is van. Nem olyan, mint azok többsége, ahonnan a szülei származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.