2017. szeptember 11., hétfő

BÉCSI MINTÁRA KEZD KAMPÁNYBA A BICIKLIS METRÓPÓTLÁSÉRT A KERÉKPÁROSKLUB

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.09.10.


Novemberben indul a hármas metró várva várt felújítása. A BKK társadalmi egyeztetéssel készül a nagy eseményre, amely várhatóan óriási gondokat fog okozni a budapesti közlekedésben. De nem csak a BKK készül: a Magyar Kerékpárosklub kampányt indít, hogy a főváros könnyítse meg a biciklis közlekedést a hármas metró vonalán, hogy ezzel is enyhítse a felújítás alatti közlekedési káoszt. Halász Áront, a Kerékpárosklub szóvivőjét kérdeztük a kampányról.

Metrópótló néven Facebook-oldalt és kampányt indítottatok azért, hogy a BKK tervezzen a hármas metró felújítása idejére biciklis metrópótlási tervet is. Mire gondoltok itt pontosan?
A Kerékpárosklub szerint a bicikli ebben a helyzetben több ezer embernek nyújthat majd valós alternatívát a pótlóbuszokra. A lezárásra kerülő Lehel tér - Újpest-Központ közötti szakaszon több olyan, már most jól bejáratott bringás útvonal van, ahol bicikliutakon, sávokon, kis forgalmú utcákban kikerülhető a dugó. Ezeknek az útvonalaknak a minőségén egy-két javítással  -- apróbb hibák javításával, egy-két utca bringás kétirányúsításával, plusz biciklitárolók létesítésével -- már óriásit lehetne dobni. Illetve a lezárásra kerülő metrószakasz egy részét lefedő MOL Bubi állomásokat is érdemes lenne bővíteni, hirdetni, sőt újakat telepíteni, így lefedhetnénk a metrófelújítás szakaszát a közösségi bringakölcsönzéssel is. A legfontosabb viszont az, hogy a bicikli szerepeljen a lezárások hivatalos kommunikációjában, mint ajánlott közlekedési mód. Eddig ez kimaradt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.