2017. szeptember 27., szerda

BETEGSZÁLLÍTÁS NAPJAINKBAN

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: TÓTH S. TIBOR
2017.09.27.


A mentőzéshez, beteg szállításhoz elhivatottság kell. Tudjuk, hogy szükség van a munkájukra, hogy adott pillanatban csak ők segíthetnek, és sok múlik azon, mit és hogyan tesznek. Valami rosszul sikerült rendelet alapján meg van kötve kezük, rontván az imázsukat – talán joggal?!

A napokban beszélgettem egy kerekesszékes mozgáskorlátozott úrral és megdöbbentő esetet mesélt. Több alkalommal hallottam ilyen esetről, de mondhatni fenntartással kezeltem a sztorikat, mivel a mentő, betegszállító szolgálatról csak jót lehet hallani. Nem szeretném most sem rossz hírűket terjeszteni vagy befeketíteni őket, de… No, ne szaladjunk ennyire előre, mi is volt, ami miatt klaviatúrát ragadtam?

Név nélkül írom le a történetet, de nevezzük az urat Gézának. Mintegy két hónapos kórházi kezelés, műtét után örömmel tudta meg, hogy otthonába térhet. A további javulás, gyógyulás ezzel is meggyorsítandó – mondták az orvosok. Mivel nem fővárosi lakos, az előtte álló 200 kilométeres utat más hiányában beteg szállítóval kell leküzdeni. Annak rendje és módja szerint a kórházban megrendelték a szállítást és már reggel útnak is indulhattak. Innentől válik érdekessé a dolog, ugyanis Géza kerekesszéke nem szállítható a mentőben. Sajnos egy rossz jogszabály maradt meg a betegszállítók tudatába, hogy nem szállítható kerekesszék! A kórházban üzemelő gyógyászati segédeszköz bemutató üzlet vállalta, hogy utána küldik a segédeszközt, ami nem kényelmi funkciót tölt be!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.