2017. szeptember 23., szombat

CSAK EGY ERŐS, EGYSÉGET MUTATÓ ELLENZÉK ADHAT REMÉNYT AZ ORSZÁGNAK

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Molnár Zsolt
2017.09.23.


...egy hónap múlva október 23-át írunk, közeleg nemzeti ünnepünk. Ugye ismerjük a mai hatalom forgatókönyvét? Kisajátítani a nemzet fogalmát és felkorbácsolni az indulatokat. Jól jöhet nekik ez fél évvel a választások előtt, mivel más mondanivalójuk nincs.

Merthogy a kormány és "szellemi holdudvara" nem néz szembe azzal a történelmi ténnyel, hogy 56 hősei a" pesti srácok" nem a Horthy rendszer restaurációjára készültek, hanem egy szabad ország megteremtéséért szálltak szembe az elnyomó hatalommal.

Sajnos az érzelmileg, földrajzilag, kulturálisan is megosztott országunkban ez a feszültségkeltő és ellenségképet kereső politika akár még sikeres is lehet, ha nem leplezzük le közösen ezt az álnok propagandát. 

Most jön tulajdonképpen a lényeg: a magyarság határon belül és kívül való megosztására törekvő kormánypárttal szemben ezen a nemzeti ünnepen csak egy erős, egységet mutató demokratikus ellenzék adhat hitet és reményt az országnak, hogy a dolgok mehetnek majd a jövőben másképpen is, van és lesz, mert lennie kell egy másik Magyarországnak, ahol magyar magyarnak nem "farkasa" ahol az állampolgárok nem oszthatók jókra és rosszakra.

Ezen a napon az ellenzék nem hozhatja eddigi formáját, nem lehet hat ellenzéki színpad és hat különböző időpont, nem lehet Budapest a megosztottság szimbóluma, nem lehet hogy mindenki más helyszínen találja meg 56 aktuális üzenetét. Ha ezt látnák 56 mártírjai, hogy hol tart most az ország...

Itt és most nem elsősorban az ellenzéki választási együttműködés a kérdés, bár a választok vigyázó szemeiket az ellenzék partjain tartják, figyelnek mit üzenünk, így mindannyian. 

Ne okozzunk csalódást, ne vegyük el a reményt, mert az nem politikai hiba, hanem történelmi bűn. 

56 hősei sokfélék és sok korosztályba tartozóak voltak, de együtt csodát vittek végbe, még ha az rövid ideig is tartott. Azt hiszem az ő üzenetük világos.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.