2017. szeptember 18., hétfő

EGY VÁROS, AMIRŐL NEM IS TUDTUK, HOGY A VILÁGON VAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Ági
2017.09.18.


Lassan a végéhez közelednek Ági amazonasi kalandozásai, amit én a magam részéről nagyon sajnálok, mert rengeteg érdekességet tudtam meg egy általam eddig kevéssé ismert részéről a világnak. Arról nem is beszélve, hogy a mai posztból (túl azon, hogy olyan városba visz, amiről még életemben nem hallottam) az is kiderül, hogy a kesudió nem is az, aminek gondoltuk. A rengeteg szuper képről már nem is beszélve, 
amit most is köszönök Áginak!

„Egy város, amiről azt se tudtuk, hogy a világon van, mégis a mélyére keveredtünk: Tarapoto, a perui Amazónia gyöngyszeme. 
„Ebbe a városba érdekes módon keveredtünk el. Nem terveztünk ide jönni, mi több, a városról sem hallottunk soha életünkben - egyáltalán nem szerepelt ez a megálló az úti terveinkben. 
Amikor hajóra akartunk szállni Iquitosban (Pucallpa városába indultunk volna), önkéntes védőangyalunk (Cesar) beszélt rá minket Tarapotóra. Gyorsan rávett minket méghozzá jó indokokkal:
- gyönyörű szép hely, vízesésekkel, hegyekkel és lagúnákkal
- nem kell 5 napot kibírnunk a középkori körülményeket nyújtó teherhajón, hanem csak hármat
- Pucallpaba is eljuthatunk innen, de már busszal 14-15 óra alatt. Így időt is spórolunk és a buszon sokkal kulturáltabb körülmények közt utazunk, mint a hajón.
Öt perc kellett hozzá, valamint a teherhajón látott körülmények, hogy eldöntsük: oké először legyen Tarapoto és nem Pucallpa. Sokszorosan áldottuk Cesart utóbb - egyrészt azért, mert kizártnak tartottuk, hogy még egy éjszakát elviseljünk azon a rettenetes hajón, másrészt pedig megismerkedhettünk a perui Amazónia egy újabb gyöngyszemével. :) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.