2017. szeptember 8., péntek

ELÉG A HARCBÓL! KIEGYEZÉST AZ EU-VAL!

ÁTLÁTSZÓ
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.09.07.


Felejtsük már el az állandó háborúskodást! Csak a béke idején tud gyarapodni az ország. A kuruc hagyományok helyett ideje volna mindenkinek fellapozni Deák Ferencet.

Az igazi csata csak most kezdődik, harsogja a propaganda. Ismét az EU-val hadakozik a Fidesz. Ebben a pszeudo-háborúban, és háborús hangulatban viszont elveszíthetünk mindent, ami miatt prosperáló európai ország lehete Magyarország. A kuruc mentalitás ad némi önérzetet páraknak, Orbán politikai táborát is összetartja, de az ország mozgástere végletesen beszűkül.

Azok a nemzetek sikeresek, ahol a különböző elitek kiegyeztek egymással, és a néppel. Vannak olyan közös alapok, amikre lehet építkezni. A külkapcsolataikat nem a hepciáskodások, hanem stabil szövetségi rendszerben rejlő gyümölcsöző kapcsolatok jellemzik. A politikusok a konszenzust és az együttműködést keresik. Nem csak egy szűk elit fejlődik, hanem minden réteg érzi a gyarapodást.

A magyar politikai elit állandó háborúskodásra rendezkedett be. A kormány csatázik Brüsszellel, Sorossal, az IMF-fel, a menekültekkel, a civilekkel, az újságírókkal. Mindenkivel. Az ellenzék mikropártjai meg magukkal küzdenek szüntelen, az együttműködést csak hírből ismerve. Az állandó harc helyett a kiegyezés útja volna jobb a hazánknak...


2017 az elfelejtett emlékév...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.