2017. szeptember 26., kedd

ÉS AKKOR A PUSKÁS AKADÉMIA LETÉRDELT A HIMNUSZ ALATT

24.HU - POSZT ITT
Szerző: DÉVAI LÁSZLÓ
2017.09.26.


Az NFL alapszakaszának harmadik fordulója tele volt remek meccsekkel. Nyert csapat utolsó másodperces mezőnygóllal, fordított csapat az utolsó másfél percben, és két alkalommal is csak hosszabbítás után dőlt el a mérkőzés.

A világ sport- és politikakedvelő fele most mégsem az eredményekről beszél, hanem a meccsek előtti himnuszról. Pontosabban arról, ki és mit csinált, vagy mit nem csinált alatta.

Donald Trump szombaton tett megjegyzést a térdelős demonstrációk ellen. Szerinte, aki így cselekszik, az nem tiszteli az amerikai zászlót. Az elnök arra biztatta az NFL-csapatokat, rúgjanak ki minden térdre ereszkedő játékost. Az elnök szavai után vasárnap tiltakozási hullám indult a ligában, rengetegen tettek hitet a térdelő társaik mellett, a csapatok zöme egymást átkarolva állta végig a himnuszt.

Sokak szerint ez a viselkedés elfogadhatatlan, ugyanis a csapatok visszavonhatatlanul beviszik a politikát a sportba.

A valóság ezzel szemben inkább az, hogy az NFL-csapatok pont hogy megvédték magukat attól, hogy a politika aktívan is megjelenjen a pályákon. Hiszen annál nincs erőszakosabb és nyíltabb nyomásgyakorlási kísérlet, minthogy maga az elnök szólítja fel a tulajdonosokat, hogy rúgjanak ki játékosokat csak mert békés módon kifejezik a véleményüke
t...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.