2017. szeptember 27., szerda

FERENCVÁROSBAN A FIDESZ ÉS AZ MSZP PARKOLÁSI PÉNZZEL TEMETI BE AZ ÁRKOKAT


444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2017.09.27.


Sokan emlékezhetnek, arra a májusi hírre, hogy egy ferencvárosi szocialista képviselő, Pál Tibor javasolta, hogy a Budapest Parkot alakítsák át P+R parkolóvá. Az igazán meglepő pedig az volt, hogy a fideszes polgármester, Bácskai János az ellenzéki javaslatra egyetértő bólogatásba kezdett:

Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén – ami kb. 400 parkolóhelyet jelent –, még ha ez a fiatalság szórakozásának a rovására is lenne.


Mi történt? Félreértés? Nagykoalíció? Konstruktív ellenzékiség? Nem egészen. Van egy téma Ferencvárosban, amivel kapcsolatban a szocialisták és a fideszesek rendszeresen egy húron pendülnek, ez pedig a parkolás. Amiről pont a múlt héten derült ki, hogy valami bizonyosan nem stimmel vele.

Megbuherálták az automatákat...

Az újdonság, hogy a ferencvárosi automaták egy része szabálytalan parkolójegyeket ad ki. Az viszont közismert probléma, hogy a IX. kerületi parkolási rendszer bűzlik. A probléma lényege, hogy az autósok egész évben este nyolcig dobálják az automatákba a 175 - 440-es óránkénti tarifát, fizetik a sokezres pótdíjakat, küldik az sms-eket. A közös kasszába viszont ennek a sok százmilliós összegnek csak egy jelképes része landol. Amikor ezt valaki számonkéri a parkolásért felelős vagyonkezelőn vagy a polgármesteren, akkor rendre azt a választ kapja, hogy:

a parkolási rendszer nem bevételközpontú, sokkal inkább forgalomszabályozó szerepe van” (Bácskai János 2016. február 1
8.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.