2017. szeptember 14., csütörtök

FIDESZ.KÖZELI HOTELBEN ÜDÜL A MÉDIAHATÓSÁG

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.09.14.


Régi jobbos ügyvéd és családja, a Bálintfy-Pocsai família érdekeltsége az a Hotel Carbona, ahol a médiahatóság dolgozói üdülhetnek 2020-ig 197 millió forintért.


Van hagyománya a dolgozói üdültetésben a hévízi 4 csillag superior minősítésű welnessz-szálló Hotel Carbonának. Ez az a hotel, amelyről a Magyar Nemzet közölte hétfőn: 2020-ig tartó szerződéssel, 197 millió forint ellenében üdülteti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság dolgozóit.

Az NMHH oldalán az üvegzseblinken az is elérhető, hogy a médiahatóság az első Orbán-kormány idejétől fogva áll szerződésben a szállóval: 2000-2017-ben évente 35 millió forintért üdülhettek a médiahatóság dolgozói a hévízi wellnessz-hoteben.

Az egykori Bányász Gyógyüdülőnek a szakszervezetek által kezelt állami vagyonrészét – a szálló 56,7 százalékos tulajdoni hányadát – a magyar állam az első Orbán-kormány idején ingyenes vagyonjuttatással a Selmeczi Gabriella – későbbi nyugdíjmentő – által felügyelt társadalombiztosítási alapoknak adta át. A maradék a Mol és bányászati vállalatok, erőművek maradt.

A tb 2000-ben 925 millió forintért eladta részvényeit a jelenleg is fő tulajdonos Buda Invest Kft.-nek – olvasható a nyomtatott HVG 2001-es cikkében.

A Buda Investé jelenleg – pontosabban a 2016-os mérlegzáráskor így volt – a tavaly 2,3 milliárdos forgalmú, 33 milliós nyereséget termelt Hoter Carbona Zrt. 84 százaléka.

A Buda Invest valaha Bálintfy Gábor ügyvéd többségi tulajdona volt, ám a jogász jelenleg is több szálon kötődik hozzá, rokonai közvetett tulajdonosok például. Bálintfy maga pedig megtartott 3,7 százaléknyi részvényt a szállodaüzemeltetőben, amelynek az elnöke is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése