2017. szeptember 6., szerda

GERENDÁS PÉTER VOLT A SZTÁRPORTRÉ VENDÉGE


GÉPNARANCS - ZENE BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.09.06.


...Gerendás idén 61 éves, és rendre nem csak muzsikusként, de legalább annyiszor apai minőségében is faggatják. 40 évnyi zenei pályával a háta mögött maga is azt vallja, hogy „a legfontosabb alkotásaimnak a gyermekeimet tartom.” Az interjú során mi is faggattuk a jó szülői mintákról, gyereknevelési tippekről. Sok megfontolandó tanácsot mondott el, amelyeket nem vehetünk félvállról, hiszen ezek egy része már bizonyítást nyert a családjában.

Gerendás Péter szerint például a párkapcsolatban a legfontosabb összetartó erő a szeretet és a tisztelet: „bizonyos dolgok nem hangozhatnak el egy családon belül. Egy szint alá nem szabad, hogy menjen az ember. Akkor is, ha az adott pillanatban nem ért egyet a másikkal, a tisztelet nagyon fontos dolog. Én nem tudom elképzelni, hogy melegebb éghajlatra elküldjem a társamat, bármennyire is az adott pillanatban nem értünk egyet. A szeretet és a tisztelet a legfontosabb dolog, és az bármilyen konfliktuson át tudja segíteni az embert.”
A szeretetet és a tiszteletet a gyermekeitől is elvárja, pedig rengeteg másban nagyon engedékeny. Szerinte a beszédnek óriási jelentősége van, és a bántó szavak sebekként nyomot hagynak az ember lelkén, ezért nagyon tudatosan kell beszélni szeretteinkkel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.