2017. szeptember 15., péntek

HA MINDENKI KUSSOLNA ÉS SZÓ NÉLKÜL TŰRNÉ A TŰRHETETLENT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.09.15.


"Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, húha, a sajtó mond valamit, hű, most itt a lehetőség."

(A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán szavai azokhoz, akik nem értenek egyet a Putyinnak adományozott díszpolgári címmel.)

Ettől erősebb bevezetőt még hosszas gondolkodás után sem hozhattam volna össze. Egy egykor neves egyetem rektora ezt a stílust engedte meg magának azokkal szemben, akik nem értettek egyet a Debreceni Egyetem döntésével. Mindenki hülye és fogalmatlan, aki nem ért egyet az egyetem „független” vezetésével, ugyanis ők mindent jobban tudnak, lévén ők vezetik az egyetemet. Hát kurvára nem, kedves Szilvássy úr, ugyanis a magyar társadalom döntő többsége mellett az egyetem több tanszéke is elhatárolódott a döntéstől, elhibázottnak vélve azt.

Szilvássy Zoltán, aki legalább annyira független, mint a 888.hu, vagy a PestiSrácok nevű szenny, ezt valahogy mégis elfelejti. Még 2013 áprilisában úgy kapta meg az egyetem rektori pozícióját, hogy az indulók közül messze ő kapta a legkevesebb szavazatot. Az Amerikai Népszava akkori cikke alapján kiderült, már Szilvássy pályázatának szenátusi szavazásra bocsátása is kérdéses volt, ugyanis a többség kizárásra ítélte volna azt. De gond egy szál sem, ugyanis az ülést vezető centrumelnök, Nagy János mégis szavazásra érdemesnek ítélte Szilvássy pályázatát. Később, mit ad isten, Nagy János díszpolgári címet szerzett, de biztosan itt is csak véletlen egybeesésről van szó.

Úgy néz ki, itt volt az idő arra, hogy Szilvássy rászolgáljon a belé vetett bizalomra, és megmutassa, miért is került ő a rektori székbe és nem az egyetem által favorizált Parragh György. Miért is kellett Kósa Lajos személyes közbenjárása ahhoz, hogy az egyébként egyetemi szinten, sőt, a városvezetés által is elutasított Szilvássy kerüljön pozícióba. Az új rektor megválasztása feszültséget szült, melyet a hallgatóknak, valamint a HÖOK-nak adott kedvezményekkel próbáltak csillapítani. Ez a terv idővel be is vált, a Debreceni Egyetem pedig lassan, de elfogadta a politikai döntést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.