2017. szeptember 17., vasárnap

HA ŐK EMBEREK, AKKOR ÉN NEM VAGYOK

KONOK PÉTER BLOGJA
Szerző: Konok Péter
2017.09.17.


Szóval, kedveseim, én marhára leszarom, hogy mit mondott Soros a menekültekről, vagy hogy a magát "szocialista pártnak" nevező mutyibrigád - felmérve a választók szociopata hevületét - kerítéseket akar fenntartani, vagy hogy egyáltalán, ki mit mond erről az egészről.

A menekültek: menekültek. Ma mások, holnap mi. Ha ma nem segítünk rajtuk, akkor holnap mi is erre számíthatunk, és vélhetőleg egyáltalán nem lesz holnapután.

Ha létezik olyan, hogy "emberiség" - ebben szoktam kételkedni -, akkor az valamiféle szolidaritást jelent.

Szolidaritást az emberek között, szolidaritást minden élővel, szolidaritást a bolygóval, ahol élünk - a szolidaritás a legmagasabb szintű önzés, hiszen fennmaradásunk egyetlen garanciája.

Ha ez a szolidaritás nincs, akkor eláshatjuk magunkat. Pusztán a biológiai hasonlatosság alapján nem nevezhetjük magunkat duplán "sapiensnek", de még szimplán sem, hogy a "homóról" ne is beszéljek. "Homo sum", írta Terentius, "ember vagyok", "humani nihil a me alienum puto", "semmi sem idegen tőlem, ami emberi". De ha a manifeszt embertelenséggel leszünk intim ivócimborák, akkor ne tartsunk igényt az "ember" névre..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.