2017. szeptember 4., hétfő

HALLGASS A SZÍVEDRE, SZARJÁL A FIDESZRE!

AMERIKA NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Hajnal Éva
2017.09.04.


...Nem hiába, na, a dinasztia épül és szépül. Egy ideje már úgy is csak annyit lehet mondani az országról, hogy stadion meg kerítés. Még ha csak közvetve, de legalább ezt is elismerték. Máskülönben meg Orbán Viktor a legjobb gyógyír minden bajra. Normális országban ezért mondjuk kiröhögnék, de hát már régóta tudjuk, hogy ez egy jó ideje már nem normális ország. Innentől minden bizonnyal majd jönnek az alaposan felépített és aprólékosan kidolgozott “dokumentarista” stílusú videók is a Fidesz Facebook oldalán. Tudják azok, amikor a narancs király meglátogatja egy-egy idősebb rajongóját valahol a messzi vidéken és a “Helló Röfi” mellett, kb. ilyen párbeszédekre számíthatunk:

– Mama, mitől gyógyult meg ilyen gyorsan?
– Hát a kerítéstől.
– Nyugdíja van elég?
– Mióta van kerítés, azóta igen.
– Van már körzeti orvos a faluban vagy megbízható kórház a közelben?
– Minek, hiszen van kerítés.

Kétségtelen, hogy a “Folytatjuk” után, ez már egy sokkal részletesebb képet fest az ország jövőjéről, ami nem más, mint a kerítés. Tetszik vagy sem, egy út maradt a magyarok számára, mégpedig az, hogy éljen a nemzeti kerítés és a futballakadémikus király! Máskülönben elvesztünk és talán örökre.

Erről viszont nekünk, ugyan kicsit korrigálva és napra készen, de eszünkbe jutott a régi Fidesz szlogen is, amit örömmel megosztunk, miszerint: “Hallgass a szívedre, szarjál a Fideszre!” Hátha vannak még emberek, akik meghallják az egyszerű üzeneteket! Állítólag ezeknek van erejük. Így mi is teszünk azért, hogy a dolgok méltó helyükre kerülhessenek.

Közben reménykedünk, hogy az ellenzék is veszi a lapot és azzal kezd el kampányolni, hogy ők meg meghosszabbítják a kerítést egészen Felcsútig és méltányosságból körbe is kerítik azt, különösen akkor amikor a Fidesz nagyjai éppen arra tartanak egy dzsemborit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése