2017. szeptember 13., szerda

HÁROM HÓNAPPAL LETARTÓZTATÁSA UTÁN HALLGATTÁK KI ELŐSZÖR CZEGLÉDY CSABÁT

ZOOM.HU
Szerző: DR. SÁNDOR ZSUZSA
2017.09.11.


AZ MSZP és az DK ügyeiben is eljáró ügyvéd tagadta a költségvetési csalást és azt is, hogy bűnszervezetet hozott létre.

Vallomást tett a három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba. A szombathelyi önkormányzat baloldali képviselőjét, aki ügyvédként számos alkalommal képviselte az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót, júniusban néhány nappal az előtt vették őrizetbe, hogy szándéka szerint egy másfél milliárdos fideszes visszaélést leplezett volna le.

Czeglédyt bűnszervezetben, különösen jelentős (három milliárd forintos) vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítja NAV bűnügyi igazgatósága, amit „közvetett tettesként” követett el. (A közvetett tettes az, aki a bűncselekményt a szándékos bűncselekmény miatt nem büntethető, vagy tévedésben ejtett személy felhasználásával valósítja meg.)

Czeglédy mindent tagad


A Csongrád Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint a hárommilliárd forintos kárt a Czeglédy által vezetett munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat okozta a költségvetésnek 2013 és 2016 között.

Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós már védence előzetes letartóztatása óta sürgette védence kihallgatását, azonban ez először csak hétfőn történt meg. Az ügy összetettsége miatt nem is sikerült befejezni, de a tervek szerint csak októberben folytatják.

Hétfői kihallgatásán Czeglédy kategorikusan visszautasította a gyanúsításban megfogalmazott állításokat, például, hogy az érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Kft.-n keresztül azért szervezet hálózatot cégekből és iskolaszövetkezetekből, hogy egy olyan számlázási láncolatot alakítson ki, amelynek a segítségével kibújhat az áfa- és járulékfizetési kötelezettség alól. Azt is tagadta, hogy bűnszervezetet hozott volna létre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.