2017. szeptember 5., kedd

HAVI 9 MILLIÓS GÁZSI MELLÉ 43 MILLIÓS KEDVEZMÉNYES HITELT KAPOTT MATOLCSY JEGYBANKJÁNAK ALELNÖKE

24.HU
Szerző: Baksa Roland
2017.09.05.


Megnevezte a Magyar Nemzeti Bank a 24.hu kérdésére, ki az a két alelnök, aki részesült abból a fajta kedvezményes munkáltatói kölcsönből, amelyből kapott Vajda Zita, azaz most már Matolcsy ZitaMatolcsy György jegybankelnök újdonsült felesége is.

Nagy Márton, aki az alelnökök közül feladatait tekintve a legfontosabb területeket viszi (a monetáris politikáért és a hitelösztönzésért felelős) a jegybankban, 43 millió forintos kedvezményes kamatozású munkáltatói kölcsönt kapott három éve. A kedvezményes kölcsön segítségével vett egy 89 négyzetméteres (plusz 12 négyzetméter terasz) társasházi lakást Budapesten a XII. kerületben – ez már a vagyonnyilatkozatából látszik, és az is, hogy ez az egyetlen ingatlana. A szabályzat szerint legalább 30 százaléknyi önerőt kellett hozzátennie a hitelhez, így az ingatlan, amelyet megszerzett a jegybanki kölcsönnek is köszönhetően, 60 millió forintnál is drágább lehetett.

Ez is mutatja, messze nem arról van szó a mostani jegybanki vezetés alatti kedvezményes munkáltatói kölcsönöknél, hogy valamilyen méltányolható lakásigényt kielégítve, kis összegű ingatlanhoz segítenék az MNB-alkalmazottakat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.