2017. szeptember 4., hétfő

IDIOTIZMUS, VAGY SIKERES KORMÁNYPROPAGANDA?

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Herczeg Ármin
2017.09.04.


Olvasom, hogy ma kezdik meg üdülésüket azok a menekültek, akiknek a Migration Aid nevű szervezett hozott össze pár napos pihenést Esztergályhorvátiban.

Engedelmükkel most nem azokat fogom minősíteni, akik szerint a mocsok migránsok, mi az anyjukat akarnak pihenni. De nem is azokat, akik szerint szegényeknek ez a lehetőség igenis jár. Ezt a szócsatát a két oldal már levívta. Engem most az érdekel, ahogyan a faluban fogadták a hírt.
Esztergályhorvátiról (én vétkem, én igen nagy vétkem) soha életemben nem hallottam. Kénytelen voltam megnézni a lexikonban, hogy mit is érdemes róla tudni. Zala megyében van, közel a Kis-Balatonhoz. 2015-ben 429-en lakták.

Na, az Index cikke szerint ennek a településnek a polgármestere, bizonyos Rékasi Csabáné nem nagyon örül a migránsok érkezésének. Úgy véli ugyanis, hogy ez a hét-nyolc menekült megzavarhatja a falu életét. Meg is magyarázta, hogy miért gondolja ezt. Azért, mert a helyiek hétköznapjait már az is felkavarta, amikor egy külföldi, átutazóban járt a faluban. Vesézzük ki kissé ezt a mondatot:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.