2017. szeptember 26., kedd

ÍME, A LESZBIKUS BEFEKTETÉSI BANKÁR, AKI A PARLAMENTBE SEGÍTETTE A NÉMET SZÉLSŐJOBBOT

444.HU
Szerző: SARKADI ZSOLT
2017.09.26.


...Hogy az AfD hogyan tudott így megerősödni, és mitől is különleges párt, jól lekövethető listavezetője, Alice Weidel pályafutásán. A 38 éves politikus nem is állhatna távolabb a szélsőjobboldali, antiglobalista és euroszkeptikus politikusok sztereotípiáitól:

ő ugyanis egy Nyugat-Németországból származó, nemzetközi munkatapasztalattal és tudományos fokozattal rendelkező, leszbikus befektetési bankár.

Nemzetközi fejlesztéspolitikából és filozófiából doktorált a CDU pártalapítványának támogatásával, majd dolgozott a Goldman Sachsnál, az Allianz Global Investorsnál és a Bank of Chinánál is. Utóbbi munkahelye miatt hat évig élt Kínában, ahol a nyelvet is megtanulta.

De akkor hogyan lett egy művelt, magasan iskolázott, nagyon jól kereső, világlátott, leszbikus nőből, aki barátai szerint még a török konyhának is hatalmas rajongója volt, a globalizációellenes, xenofób, szélsőjobboldali AfD egyik vezető jelöltje?

Hát úgy, hogy az AfD 2013-as indulásakor még nagyon távol állt attól a párttól, ami most. 4 éve a pártot „professzorok pártjának” becézte a német sajtó, mivel egy csomó akadémikus és Weidelhez hasonló gazdasági szakértő volt a tagja, sőt, ők voltak többségben. Akkoriban a párt elsősorban Merkel Európa-politikájával szemben határozta meg magát, az eurózónát kritizálták, és azt, ahogyan Németország és az EU megszorítóintézkedéseket követelt a segítségért cserébe az euróválságban a csőd szélére sodródó dél-európai államoktól.

Ebben az időben az AfD-nek egy rakás teljesen értelmes javaslata volt, köztük sok olyan, amit azóta el is fogadott a német és az európai gazdasági szféra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.