2017. szeptember 5., kedd

ISTEN ÉLTESSE FELCSÚT BÜSZKESÉGEIT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.09.05.


Jóreggelt kívánok mindenkinek, aki korán kel aranyat lel! Nem tudom, ki találta ki ezt a hülyeséget, már zsenge gyerekkoromban sem értettem, amikor a szüleim-nagyszüleim ezzel kábítottak azokon a napokon, amikor iskolába kellett menni. Akkor is arról volt szó, amiről most: nem vagyok jóban a könnyed reggeli ébredéssel, és nem hogy aranyat nem leltem soha, a fejemből se láttam ki. A helyzet mostanra annyit változott, hogy félig szundikálva is meg tudom főzni a kávét. Nade, a magánügyeim teregetése helyett, csacsogjunk inkább a közügyeinkről.

Jut eszembe csak úgy: a mai szent napon, szeptember 5-én a Viktorok és a Lőrincek ünneplik névnapjukat. Ezúton is kívánok nekik minden elképzelhetőt! A felcsúti illetőségűeknek különös tekintettel. Csak nehogy elfelejtsék felköszönteni egymást, mert az nem tesz jót a barátságnak.

Fontos történés, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje immár hivatalosan is Szél Bernadett, a Schiffer András nehéz örökségével és jelen idejű túlmozgásával sújtott párt társelnöke, aki az ATV-ben jelentette be (az Egyenes beszédet vezető Demcsák Zsuzsával társalogva, aki ezzel az adással debütált a csatornán), hogy 2018-ban ő is harcba száll Orbán Viktorral. Az tök jó amúgy, hogy végre adott egy női miniszterelnök-jelölt. Az is jó, hogy vitára hívta a többi párt jelöltjét, mert az ország jövőjét érintő kérdéseket nem füstös szobákban kell megbeszélni. Az is menő, hogy Szél érzi magában az erőt, az eltökéltséget és az elkötelezettséget. Én elhiszem, hogy ez mind így van. Csak az LMP mindentől és mindenkitől elzárkózását, különutasságát nem tudom közös nevezőre hozni ezekkel a dolgokkal. Mert bár abban is egyetértünk, hogy a látszat ellenére talán nincs teljesen lefutva a jövő évi választás, de azért egy évek óta a parlamenti küszöb körüli támogatottsággal rendelkező párt ugye nem gondolja komolyan, hogy kormányváltó erő lehet egymagában? Ez azért fontos, mert például a Momentum is ugyanezt gondolja magáról, csak ugye annak is pont annyi a valóságtartalma. Semennyi. Szóval kíváncsian várom a fejleményeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.