2017. szeptember 5., kedd

ITT IS VANNAK EMBEREK, RÓZSIKA DRÁGA!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.09.05.


...Tudom javasolni, hogy esetleg nézzen körül kicsit közelebb – mondjuk kerítésen belül – itt is találkozhat EMBEREKKEL. Biztosan tud javasolni remek helyeket a SZOCSOMA. Ide teszek egy idézetet tőlük:

„Első nap az iskolában. Az anyák egész éjjel nem alszanak. Nincs iskolabusz. A tömegközlekedés 300 Ft lenne mert az ingyenes bérletet még csak most intézik.Ennyi pénzük nincs. A védelembe vett gyerekek szülei rettegnek. Ők akarják küldeni a gyereket de hogy? Mért nem annyira Rugalmas a tömegközlekedés, hogy ha ugy is mindenkinek ingyenes bérletet vesznek, ,megelőlegezzék? 1500 Ft egy ideiglenes bérlet hirtelen, és akkor járhat a gyerek, de kinek van ennyije? Akkor megint menjenek az anyák börtönbe?Ha nem jár a gyerek.. A bérletvételi módok megint bedurvultak, először személyi, aztán diák, és a bérlet …..az iskola ingyen adja elvileg születési anyakönyvi kivonat meg apa anya kell. az apa máshol dolgozik…Húzódik..ők szeretnének iskolába járni, de amig a bérlet mizéria lezajlik….Még 20 éve nem volt pénz 300 Ft, de most nagy pénz…Egy férfi éhségében kihúzott 2 hagymát, megfőzte és megette, kihívták a rendórságet, és 10 ezerre büntették, a közös ágyásból húzta ki ami az önkormányzaté……”

Én is megadhatom a három gyermekét egyedül nevelő (apu elhúzott, gyerektartást alig fizet a minimálbérből) pedagógus ismerősömet, aki bőgve próbálja háromfelé osztani a két szelet parizert, hogy mindegyik gyereknek tudjon reggelit adni. Ők is EMBEREK, bár nem annyira szép helyen élnek, mint a fotón látható, valóban csodás vidék és a fürdőkádat sem lehet használni, mert kilyukadt és nincs pénz másikra, meg télen elég hűvös van náluk, mert nem tudják fizetni a gázt, ezért egy kicsit a falak is penészednek, de azért ők is EMBEREK.

És EMBEREK azok is, akik aprófalvakban, tanyákon élnek sokszor villany, víz nélkül. EMBEREK azok a gyermekek, akik gyertyafénynél tanulnak és azok az idősek is, akik magukra hagyatottan haldokolnak a saját otthonukban és nem érkezik segítség.

De EMBEREK ők is, akik a sorban ételre várnak és azok is, akik adják az ételt. Sőt, ha esetleg az emberi értékekre nagyon fogékony Hoffmann Rózsa a legközelebbi körútja költségeit ide utalná, sok EMBERT tudna boldogabbá tenni, legalább egy étkezés erejéig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.