2017. szeptember 7., csütörtök

JÓL JÖNNE ORBÁNNAK EGY UTCAI ZAVARGÁS?

INDEX.HU
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2017.09.07.


A Fidesz egyre többször félti az országot külföldről szervezett utcai zavargásoktól, már a hamburgi G20-on történt eseményeket emlegetik. Pedig ilyesmire senki sem készül, aktivisták egy csoportja polgári engedetlenségi akciókat tervez, ha nem változik novemberig a választási törvény. Ugyan a kormány is tudja, hogy Orbán egykori legnagyobb fegyverének, a polgári engedetlenségnek semmi köze az erőszakhoz, a netadós tüntetések és székházfoglalás óta bármit elképzelhetőnek tartanak. Az ellenzéki akciózásnak pedig nem feltétlenül örülnek, mert bár újra megvédhetnék az országot, féltik a kampányüzeneteiket.

“A terv lényege az, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg egy éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel eddig nem találkoztunk magyar választási kampányban. Akár utcai zavargásokra és ehhez hasonló akciókra, például amelyek Hamburgban voltak legutóbb" - nyilatkozta Rogán Antal a kötcsei piknik után.

Az utcai zavargásokról szóló vízió nem új elem a Fidesz kommunikációjában. A párt márciusban kezdett arról beszélni, hogy brutális, eksztatikus, háborús kampányra számítanak, Kövér László júliusban pedig már polgárháborús pszichózist emlegetett. Ami újdonság, hogy szerintük a hamburgihoz hasonló események is lehetnek itthon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.