2017. szeptember 23., szombat

JÓL KITÖMIK PÉNZZEL ORBÁNÉK KEDVENC EGYETEMÉT

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.09.23.


Négyszer annyi fejlesztési és költségvetési forrás jut egy NKE-diákra, mint egy átlagos magyar hallgatóra.

Újabb példátlan összegű infrastruktúra-fejlesztési támogatást kap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amely kirívóan támogatott intézmény a modern magyar felsőoktatásban. Az egyetem és környezete fejlesztésére ezúttal 11 milliárd forintot különít el a kormány – szúrta ki a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben megjelent hírt.

A kormányhatározat szerint a fővárosi Orczy-kertet érintő beruházásnak a környéken élők érdekeit is szolgálnia kell. Egyebek között a beépített terület növelése nélkül rendezik a parkot, lecserélik a kerítést, és csónakázásra is alkalmassá teszik a Orczy-tavat. Sportfejlesztéseket is végrehajtanak, sor kerül a régi vívócsarnok korábban beígért felújítására, valamint gumiborítású futópálya építéséhez is forrásokat rendeltek. Folytatódik az egyetem fejlesztése is: a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában álló régi épület helyén új katasztrófavédelmi speciális képzési központ épül.

Meglehetősen érthetetlen viszont, hogy az egyetem három éve átadott főépületének udvarán álló üvegépítményt is átalakítják. A kormány kedvencének számító intézmény a keretből már jövőre megkaphat 6,8 milliárd forintot a fejlesztésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.