2017. szeptember 20., szerda

MAGÁNEMBERKÉNT IS NYER FÖLDET AZ AGRÁRTÁRCA KEDVENC ÜGYVÉDJE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.09.20.


Két székről is figyelhette az eseményeket egy törökbálinti ingatlanárverésen az agrárminiszter kedvenc ügyvédje. Kovács P. Zoltán volt államtitkár irodája a Nemzeti Földalapot képviselte a liciten, miközben a jogász magánemberként is licitált. Bár a helyszínen nem ő nyerte az árverést, a kormányhivatal – a győztes ajánlattal kapcsolatos formai hibákra hivatkozva – végül mégis neki adta a földet.

Törökbálint Tükörhegy egyik részét pazar villák díszítik. A terület máshol pedig külterület, zártkerti és bányaszolgalommal terhelt, éppen ezért viszonylag olcsón megszerezhető telkekből áll. Ha pedig teljesül az ingatlanspekulánsok régi elképzelése, és átminősítés után a terület a szomszédos „celebdombhoz” hasonló fejlődésnek indul, koránt sem köt rossz üzletet, aki itt vásárol.


A zártkerti részen telektulajdonos egy Németországban élő üzletember, aki elszámolási vitába került egy magyar vállalkozóval. A hitelező jogi úton megnyerte a vitás ügyet, és végrehajtást kért adósa két ingatlanára. A Pest Megyei Kormányhivatal érdi járási hivatala – az első, eredménytelen próbálkozás után – májusban tartotta az árverést.

A liciten az Átlátszó birtokába került jegyzőkönyv szerint a végrehajtást kérő vállalkozón kívül „részt vevőként” megjelent a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megbízottjaként Dr. Kovács P. Zoltán Ügyvédi Iroda (KPZ), illetve magánszemélyként maga Dr. Kovács Zoltán Pál is.

Annak megállapítása, hogy a két személy – mármint az ügyvédi iroda névadója, illetve a licitáló Kovács dr. – azonos, igényelt némi kutatómunkát. Kovács ugyanis nem mindig ugyanazon a módon írja nevét hivatalos (például céges) nyilvántartásokban: az említett két változaton kívül Kovács Pálként és Kovács Zoltánként is előfordul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.