2017. szeptember 10., vasárnap

MÁRPEDIG ORBÁN VIKTOR NEM A TÖBBSÉG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.09.10.



...És igen, a törvényeket be kell tartani. A bíróság döntéseit is be kell tartani. Neki is, az országnak is. Nekem is. Ha mondjuk én a főtéren beleparkolok egy virágágyás közepébe és jön a bírság, azt nekem be kell fizetnem. Akkor is, ha egyébként én úgy gondolom, hogy nekem jogom volt oda parkolni, mert nyilván közpénzből épült a tér, a virágot is közpénzből ültették, tehát az közvagyon, a köz én vagyok és oda parkolok, ahová csak akarok. Mert nem.


A kormány és annak feje vagy nem hajlandó, vagy nem képes felfogni, hogy nem állnak a törvények felett. Még ők sem. Ahogy a fenti esetben én sem hivatkozhatom arra, hogy beletiportak az identitásomba és a büszkeségembe, amikor nem engedtek a virágágyás közepén parkolni, úgy a kormány sem hivatkozhat erre. Márpedig erre hivatkozik.

A kérdés az, hogy elhiszi-e valaki a híveiken kívül? Képes-e még a társadalom normális fele felfogni, hogy a közösen hozott döntéseket be kell tartani? Hogy az Unió egy közösség, amelynek vannak szabályai és azokon a szabályokon egyetlen ember nem változtathat a többség akarata ellenére. Márpedig Orbán Viktor nem a többség. Ő csak itthon mindenható, sehol máshol. Ezzel most szembesülnie kell és rohadtul nehéz lesz ebből kimászni.

A nagy baj az, hogy nem csak ő szívja meg, hanem mi is. Mindenki, kivétel nélkül. Ha elhisszük, hogy mindenki más jön szemben az autópályán, akkor még jobban megszívjuk. Ez van, ezt választottuk, ezt szagoljuk. Vagy keresünk egy jobbat, mielőtt az öntörvényű focista megpróbálja bemagyarázni azt is, hogy jobb nekünk az Unió nélkül. Mert most ez jön. Ne legyen igazam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.