2017. szeptember 7., csütörtök

MENEKÜLTEK ENYHÍTIK A MUNKAERŐHIÁNYT MAGYARORSZÁGON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.09.06.


Soha nem találtak még olyan könnyen munkát a menekültek nálunk, mint napjainkban, írja Faragó Renátára, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület munkatársára hivatkozva a 24.hu.

Faragó Renátával a Hír TV Egyenesen című műsorában készítettek interjút a Magyarországon élő menekülteknek szervezett balatoni kirándulás kapcsán.

Ekkor mondta el azt is, hogy a kormányzati menekültellenes kampánynak “köszönhetően” nagyon erős idegenellenes közhangulat uralkodik Magyarországon, többek között a “Bevándorlók elveszik a magyarok munkáját” üzenet miatt.

A valóság azonban – mint az esetek túlnyomó többségében – most is más, mint amit a kormánypropaganda sugall: Magyarországon tudniillik jelenleg olyan mértékű a munkaerőhiány, hogy még a magyarul nem beszélő menekült vagy oltalmazott státuszúak után is kapkodnak a munkaadók.

No, nem mintha szeretnék a külföldieket, csak nincs más választásuk. Bárkit felvennének, de nem találnak magyar munkaerőt, így “ráfanyalodnak” a külföldiekre – mondta el az Abcúgnak a Menedék egy éve működő munkaerő-piaci integráció programjának két munkatársa, Barcza Ildikó és Zentai Lilla...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.