2017. szeptember 9., szombat

MI KELL AHHOZ, HOGY A MAGYAR VÁLASZTÓK KIÁBRÁNDULJANAK A FIDESZBŐL?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.09.09.


Közéletünket nézve nehéz ma elképzelni olyan dolgot, amely tömeges választói kiábrándulást okozna kormánypártunk prominens képviselőiből. A vallásos áhítattal nehéz mit kezdeni, az pedig, hogy a Fidesz szavazóbázisa az egyre tudatlanabb, aluliskolázott réteg felé tolódik, szintén nehezíti azok dolgát, akik el szeretnék élni, vesszen a rózsaszín szemüveg és legyen a király végre meztelen. Hiszen hogyan lehet elmagyarázni egy egybites szavazónak, mi az az államháztartási hiány, a bennfentes kereskedelem, netalán a közbeszerzés? Az ellopott milliárdok volumene sem igazán felfogható azon társadalmi réteg számára, amelynek a pár ezer forintos Erzsébet-utalvány soha nem látott kegyes karácsonyi ajándék, a rezsicsökkentés és utazási kedvezmény meg olyan vívmány, amely soha meg nem hálálható.

Mi üthetné ki a biztosítékot a kormányfanatikus köznépnél? Mert az, hogy valaki dekára kiárulja a haza becsületét az nem igazán (lásd baltás gyilkos elengedése 2 milliárd forintért témájú összeesküvés-elméletet), ahogy az sem, hogy nincs az a kormány-közeli korrupciós cselekmény, amely miatt érdemi nyomozást indítana akár a rendőrség, akár az ügyészség. És míg a híreket meghallgató és értelmező törpeminoritás azon elmélkedik, vajon hogyan értünk el legújabbkori történelmünk során ahhoz, hogy a magyarság becsülete nem ér többet rongyos két milliárdnál (offshore cégen keresztül), a többség most sem állt neki békemenetet szervezni a megtépázott hírnév tisztára mosásáért.

De nemcsak a baltás gyilkos forintegyenértékese az, amiért vezetőink bármire képesek, a hazánkat örökre eladósító, soha meg nem térülő kínai vasútprojekt is megért egy tömegmészáros-emlékmű koszorúzást, az sem érdekes, ha a fejlett világ köpni-nyelni nem tud. Oroszország is azt ad el nekünk, amit nem szégyell, legyen az felújított, kritikán alul működő metrószerelvény vagy szintén soha meg nem térülő, már az első kapavágásnál is elavult technológiának számító atomerőmű. Hogy ezekben az esetekben kinek fütyül a rigó az részben könnyen kideríthető, elég csak végigkövetni a fejlett demokráciákban botrányosnak számító személyre szabott közbeszerzéseket – egy normális országban már régen le kellett volna mondania mindenkinek, akinek köze van bármilyen szinten ilyen volumenű hűtlen kezeléshez...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.