2017. szeptember 18., hétfő

MINT A BÚCSÚBAN - SZERVEZŐCÉGEK TUCATJAI ÁLLNAK A BULIZNI VÁGYÓ FIATALOK RENDELKEZÉSÉRE

ZOOM.HU
Szerző: BÍRÓ PÉTER
2017.09.18.


Sokan elégedetlenek a bulinegyedben tapasztalható állapotokkal, a leány-legény búcsús csoportok nem tartoznak közéjük.

A budapesti bulinegyedben többféle érdek feszül egymásnak, a lakók, az önkormányzat, a szórakozóhely-tulajdonosok, a magyar és a külföldi bulizók is a saját képükre akarják formálni a főváros szívét. Ma már egyre hangosabbak a tiltakozások, a demonstrálók azonban mind máshogy szeretnék rendezni a helyzetet. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy homogén masszaként mozgó, illuminált külföldi bulizók nélkül jóval kisebb problémahalmazt kellene kezelni.

Az utóbbi hetekben két, a bulinegyedben tapasztalható állapotokkal elégedetlen csoport is tüntetést szervezett, először a vendéglátóhelyek tulajdonosai és alkalmazottaik, majd az Élhető Erzsébetváros tagjai demonstráltak.

Mindkét demonstráció résztvevői a bulinegyedben lassan már tarthatatlan állapotok ellen indultak útnak, különböző megoldási javaslatokkal. Egy közös ellenséget azonban sikerült találniuk: a külföldi bulihordákat.

A külföldi bulizók valóságos paradicsomba érkeznek


A lakók az éjszakai pihenésbe beleüvöltő turisták és az utánuk maradó színes-szagos nyomok között nehezen tudnak örülni annak, hogy a bulinegyed évente 6,6 milliárd forintot hoz az államháztartásnak. A vevőkörét elveszítő kocsmatulajdonost sem nyugtatja meg, hogy a romkocsmaadóból a kerület egészségügyét fejlesztik. Ráadásul a tulajok – többek között a külföldi fiatalok maximálisra pörgetett látogatásai miatt – már új (önkormányzati tulajdonban lévő) hely nyitásában sem gondolkodhatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.