2017. szeptember 23., szombat

MIT CSINÁLJUNK, HA NÉGY MAJOM VITÁZIK A FEJÜNKBEN?

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Gyarmati Andrea
2017.09.23.


Majmok, összesen négy, de szék csupán három. Nehéz ügy.

Nekem néha teljes a zűrzavar a fejemben. Mielőtt azt gondolnád, megkergültem, elmesélem, hogy is kell ezt érteni, sőt, azt is, mit ír minderről a tudomány.

Szóval vannak napok, amikor már reggel pörögnek a gondolataim. Jóval több van belőlük, mint amennyi kellemes. Próbáltam kifigyelni, miért, tán túl sokat ettem este, vagy felhúzott valami, nem pihentem eleget, netán sok a dolgom aznap, de nem jövök rá soha a valódi okra.

Azt tanultam, azt vallom, orvosként, ha megvan a diagnózis, vagyis megállapítod, mi a baj, könnyebb beállítani a megfelelő kezelést, a terápiát, a beteg hamarabb meggyógyul.

Igen ám, de előfordul, legalábbis velem megesik, hogy totál zizi vagyok, és nem tudom miért.

Semleges gondolat nem létezik – olvastam a minap. Sőt, azt is tudom, agyi, pontosabban elmebéli kapacitásunk nagyon kicsi százalékát használjuk. Sőt, arról is olvastam, bármely pillanatban választhatunk, hogy negatívan vagy pozitívan reagálunk egy-egy új információra, akár a saját ötletünkre.

Információdömpingben élünk, és mint mondják, az információ hatalom. Én inkább úgy vélem, ha túl sok információ ér, túlpörögsz, és nem biztos, hogy helyesen döntesz.

A sok nem mindig több. A sok félelmet generálhat, döntésképtelenséget eredményezhet, hiszen annyi jó közül lehet választani, és

ha döntök, oly sok mindenről maradhatok le....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.