2017. szeptember 4., hétfő

MOMENTUM-VÁLASZ NAGY BANDÓNAK: ÖSSZEFOGNI ANNYI, MINT ELBUKNI

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Prinz Dániel
2017.09.03.


Mióta a januári NOlimpia-kampánnyal megjelentünk a hazai nyilvánosságban, folyamatos a nyomás a Momentumon, hogy fogjon össze más ellenzéki pártokkal.

Ez a nyomás azóta is csak nő. Néhány hete a Momentum küldöttgyűlése nagy többséggel fogadott el határozatot arról, hogy az országgyűlési választásokon minden választókerületben saját jelöltet indítunk, saját listánk és saját miniszterelnök-jelöltünk lesz. Tehát a mai politikai szóhasználattal élve: nem veszünk részt az összefogásban.

Nagy-Bandó András 24.hu-n megjelent cikke, amelyben a francba küldi a Momentumot, ezeknek a nyomásgyakorló hangoknak a sorába illeszkedik. Nagy-Bandó teljesen érthetően tele van indulattal; a magyar közélet egyre inkább indulatokkal teli. A Fidesz „forró őszről” beszél, a baloldal „utolsó szabad választásokról”.

A demokrácia egyik legszebb része, hogy a különböző nézetű pártok összefoghatnak egymással egy közös cél érdekében. De sajnos ebben az esetben az összefogás nem tudná elérni azt a célt ami miatt létrehoznák. És ez bosszantó.

Az összefogás egy kártyavár. Lehet belőle építkezni, de az első fuvallat szétfújja.

A baloldali blokk technikailag nem lesz elég a kormányváltáshoz, csak akkor ha a Jobbikkal összeáll. A baloldali összefogásban gondolkodó pártok tehát kormányváltásra nem készülhetnek, viszont elég kényelmesen juthatnak a parlamentbe. Négy éve láttunk már erre példát. Mi egy másik, nehezebb úton indultunk el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.