2017. szeptember 16., szombat

OLCSÓNAK TŰNIK, MÉGIS NAGYON DRÁGA? A NYUGDÍJRA FÉLRETETT PÉNZZEL IS EZ A HELYZET

24.HU
Szerző: 24.hu / Bankmonitor
2017.09.16.


Nagyon jó, ha a mindennapokban érzékeny vagyunk a költségekre, viszont a pénzügyek világában nincs egyszerű dolgunk. Itt van a nyugdíjcélú megtakarítások példája is, ahol nagy fejtörést okoz megítélni, melyik is lehet a kedvezőbb választás. Ugyanakkor, ha átrágjuk magunkat a számokon, arra a meglepő következtetésre juthatunk, hogy az első ránézésre magasabb költségű önkéntes nyugdíjpénztár végeredményben nagyobb időskori megtakarítást eredményez. A Bankmonitor írása.

Rengetegszer foglalkoztunk már az egyes nyugdíjcélú megtakarítások költségeivel, de a tapasztalatok alapján a téma továbbra is sok kérdést vet fel az emberekben. Ha már egyszer az ember félretesz a nyugdíjra, akkor természetes, hogy olyan lehetőséget szeretne választani, amivel a lehető legjobban jár.

Leggyakrabban az önkéntes nyugdíjpénztárakkal és a nyugdíjbiztosítással futhatunk össze, ha a nyugdíjcélú megtakarítások kerülnek szóba. Abban mindkettő hasonló, hogy igénybe lehet venni a befizetések után járó 20%-os adóvisszatérítést, viszont a működésben és a költségekben már nagy eltéréseket tapasztalhatunk.

Hogy lesz a ránézésre drágábból az olcsóbb megtakarítás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.