2017. szeptember 13., szerda

ORBÁN LÉTRÁJA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Aczél Gábor
2017.09.12.


A létra, persze, nem Orbáné, még csak nem is felcsúti, ahogy emlegetik, álmodhatott ugyan létráról alcsútdobozi gyerekkorában, de bizonyosan nem erről a létráról álmodott, ez nem ér az égig, nem egy mennybemenetel előzetese, és fénnyel se helyettesíthető, mint Jákobé, bár Orbán tán ezt szeretné, vagy azt, hogy álmában se jöjjön elő.

A létra valójában néhai Váradi András Alcsútdoboz-göböljárási fészeréből való, amely létráról, amikor még a fészerben volt, néhai Ferenczi Krisztina vélhetően semmit se tudott.

A színjátszás művészetét a tényfeltáró újságírás művészetére váltó Ferenczi Krisztina semmit nem írt róla Narancsbőr című, Orbán Viktor miniszterelnök és Váradi András göbölpusztai juhász unokáinak ajánlott könyvében (amelyet megjelenésekor, 2014. július 12-én szeretettel dedikált nekem).

Az Orbán-vagyonok nyomában alcímű kötet bevezetőjéből idézek:

“Miután az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász megszólalt az atlatszo.hu videofelvételén az előre lejátszott földpályázatokról, a kilátástalanná vált helyzetről, amelyben az állattartás számukra már nem lehetséges, Mészáros Lőrinc felhívta telefonon. Ordított vele, hogy ne próbálkozzunk ilyen interjúkkal, és hogy ne álljon szóba velem, mert én egy büdös kurva vagyok, és három-négy percig egy szuszra mondta, csak mondta a magáét.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.