2017. szeptember 11., hétfő

ORBÁN MÉG MINDIG HÁBORÚSDIT JÁTSZIK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.09.11.


Orbán hadban áll. Európával viaskodik, felszívja magát olyankor, hogy hazai hívei előtt Botondként jelenhessen meg. Pedig Oxfordban is tanult, de úgy látszik, nem eleget. Erős nemzetről beszél, meg erős államról, Brüsszelt együtt emlegeti Moszkvával, hogy egyik sem diktálhat nekünk. Függetlenséget említ, állandóan tetszelegve választói előtt. A szomszédos országokkal incselkedik, olykor-olykor hergelve őket nyilatkozataival, vagy személyes látogatásaival.

Kövér rendeleti kormányzást szeretne. Nagyobb mozgásteret, „rossz íz nélkül”, mert van ám abból számára finom, ízletes is. A házszabály módosítások már nem elegendőek. Direkt kézi vezérlés kell. Konfliktusokat is vállaló, kül- és belpolitikai téren egyaránt. Ha szükséges, akkor otthagyni Európát – legalább is kommunikálni ezt kell bizonyos szavazókörökben. Mert ugyebár nem leszünk gyarmat, még Európában sem – ha azok le akarják nyúlni a nemzetállamokat. Szomszédaink ellen meg – ha nem fogadnak szót nekünk a határon túli honfitársainkat illetően – kiássuk a csatabárdot, lesz, ami lesz. Ha bumerángként vissza is üt majd, akkor is, mert a haza nem eladó, és ha magyar vagyok, akkor a Fideszre szavazok ugyebár!

Idebent meg olyan mély árkot ástak ezek itt a 93 ezer négyzetkilométeren, hogy abból több kormányzati ciklus alatt sem lehet majd kivergődni. Mély árok, tele szeméttel, ósdi, avítt politikai ócskavasakkal, rozsdás, málló, letűnt korok panoptikum figuráival. Mély árok, devalvált nemzeti jelzőkkel borítva, „B” közepes tévé-székház foglalók, félázsiai barlangrajzainak piros pont popsis lenyomataival. Benne populista jobboldali szerencsejátékosok ország-kaszinóznak, dőzsölnek, kétharmados ittasságukban leverve mindazt, ami tobzódásukat kordában tarthatná, fékezhetné. Ehhez az árokhoz képest az az átkos, valóban vidám barakk volt. Bukott baloldalaznak, ijesztgetve a népet: jaj, mi lesz itt megint, ha nem ők győznek.

Ezzel is etetik a népet. Majd csak hoz valamit a konyhára a karaktergyilkos tömeghipnózis. Az ellenzéket pedig be kell darálni. MDF, Miép, Kisgazdák, SZDSZ eltűntek, mint szamár a ködben, vagy átalakultak, mint egyes bigott balosok, akik most fideszes színekben versenyeznek. A szocialisták pedig még nem gyógyultak meg teljesen. Néha ők is ellenfelet tévesztenek. Az LMP csak az irigységtől zöld, a többiek meg külön-külön alig láthatóak, szinte észrevétlenek. Gyurcsány, az igen, az veszélyes. Háborúzni vele kell. Az összes többi felejthető. Ő képes mozgósítani. Többet érnek a titkosszolgálatok szigorúan bizalmas jelentései, mint akármelyik közvélemény-kutató kimutatásai. A kampányt tehát – a közérzetjavító intézkedésekkel együtt – ennek megfelelően kell tervezni, majd végrehajtani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.