2017. szeptember 26., kedd

ORBÁN VIKTOR, MIÉRT TETTED EZT A SAJÁT HAZÁDDAL?

REFLEKTOR BLOG
Szerző: baum
2017.09.26.


Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.

Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék mindazt a traumát, ami egy ilyen meneküléssel együtt jár. Gondoljunk bele milyen lehet, ha olyanok a körülmények a szülőföldeden, hogy magad mögött kell hagynod mindent. A gyökereidet, a rokonokat, az otthont, a kultúrát. Senkinek nem kíván ilyet az ember, főleg ha ez azzal párosul, hogy az éhezés, vagy a terror elől kell elmenekülnie az embernek.
Őcsény számos problémával küzd. Például egyáltalán nincsen egészségügyi ellátás. Meg nincs tűzifa sem. Közben meg sorra zárnak be a „hivatalok”. No, de kik ezért a hibásak?

Természetesen a migránsok, meg most már a jó szívű panziós is. Falugyűlést is tartottak, ahol a falusiak megfogalmazták, hogy a migránsok meg fogják erőszakolni a gyerekeket, aztán meg robbantgatni fognak. Bár a sorrend lehet akár fordítva is, hiszen ezek nem is emberek, hanem állatok. Mindenesetre a falu hős védelmezői reggelre ki is szúrták a panziós kocsijának a kerekeit, sőt még a panziós gyerekének a kocsijának a kerekeit is kiszúrták. Gyaníthatóan a panziós gyerekének a gyerekének kocsijának a kerekeit is kiszúrták volna, ha lett volna neki olyan, vagy egyáltalán lenne a panziós gyerekének gyereke.

De vajon tényleg az őcsényiek tehetnek arról, hogy ennyire érzéketlenekké váltak szerencsétlen emberi sorsok iránt?

Az biztos, hogy felelősségük az van benne. A tömegpszichózis akkor sem lehet mentség, ha mélyen beleivódik az emberek lelkébe. Sem 1932-ben Németországban, sem 2017-ben Magyarországon nem lehet ez teljes feloldozást adó mentség.

Ugyanakkor tény, hogy akik beléjük manipulálták ezt az egészen észveszejtő gyűlöletet, azok már nem is csak felelősök, hanem történelmi bűnösök, hazaárulók és fekete öves gonosztevők.

Azokról beszélek, akik saját önös politikai céljaikból országos gyűlöletkampányt folytatnak itt évek óta. Akik előre megfontolt szándékkal keverik össze a menekültet a terroristával, akik kereszténynek mondják magukat, de nem ismerik az emberi könyörületesség fogalmát. Azokról szólok, akik bekokainozva hoznak gyűlöletkeltő kommunikációs döntéseket, és azokról, akik bepörköltszaftozva rá is bólintanak ezekre. Ja és persze Rogán, akik még ki is lopja a milliárdokat a buliból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.