2017. szeptember 27., szerda

POROLJUK LE AZOKAT A KOCKÁS INGEKET, ÚJRA SZÜKSÉG VAN RÁJUK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.09.27.


...Hát mi a jó istenről beszélsz, kedves Rétvári Bence? Minisztériumilag képzelitek, hogy Magyarországon mindenkit hülyének lehet nézni? Miután szakszervezetek, szakértők és tanárok tucatjai mondják, hogy a magyar oktatás borzalmas állapotban van és tanárok ezrei hiányoznak az oktatásból, képes vagy azt állítani, hogy mindenki, aki ezt állítja, hazudik? Egyre kevesebben vannak, akik még hisznek a meséiteknek, kedves Bence. Egyre többeknek nyílik fel a szeme, egyre többeket térít észhez a lehulló vakolat súlya. A magyar oktatási rendszer iskoláról iskolára dől össze, hatalmas lyukat ütve egy reményteli jövő ígéretén.

Rétvári Bence a portál kérdésére válaszolva azonnal elmúltnyolcévezésbe kezdett, ugyanis – mint mondta -, a szocik tehetnek mindenről. Meg amúgy is, 40 milliárd itt, 50 milliárd ott, mi mindent jobbá tettünk, 79% és a többi és a többi. Kit érdekelnek ezek a számok, amikor láthatóan hatalmas bajban vannak iskolák százai? Mi, átlagpolgárok annak hiszünk, amit látunk, a számok minket kevéssé érdekelnek. A számok és statisztikák pufogtatása helyett eredményekre van szükség. Minket az érdekel, mi lesz a gyermekeink jövőjével.

Az, hogy minden egyes alkalommal megcáfoljátok a megcáfolhatatlant, nem megoldás. Még ha ti ezt is hiszitek. Úgy romboltátok le a magyar oktatást, hogy még csak tudomást sem vesztek róla, mintha az egy jelentéktelen, senki számára sem fontos dolog lenne. Mintha nem emberek ezreinek, tízezreinek jövőjét pecsételtétek volna meg. Kurvára eljött annak az ideje, hogy befejezzétek a hazudozást és terelést. Eljött az ideje annak, hogy a hazai társadalom, az iskolák – bennük a diákok és tanárok ezreivel – egy emberként nyilvánítsanak véleményt.

Ha nincs más mód, poroljuk le azokat a kockás ingeket, mert újra szükség van rájuk. Álljunk ki egymásért, álljunk ki gyermekeink jövőjéért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése