2017. szeptember 5., kedd

PUTYIN-BAJNOKA DÍJAT KAPOTT A DEBRECENI EGYETEM

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS BLOG
Szerző: atlatszooktatas
2017.09.04.


A European Values Think Tank tizennyolcadik alkalommal adományozta a Putyin Bajnoka-díjat, ezúttal pedig a Debreceni Egyetem kapta azt. Mint ismeretes, a Paks II. beruházás miatt szavazott meg az egyetem Szenátusa díszpolgári címet Vlagyimir Putyin orosz államfőnek.

A European Values (Európai Értékek), egy Csehországban működő összeurópai civil szervezet, mely 2005 óta működik. Célja, hogy fellépjen a társadalom radikalizációja ellen, és monitorozza az autoriter törekvéseket. A szervezet felbecsülhetetlen értékű munkát végez a Kremlinfigyelő nevű programjával, mellyel nyomon követi az orosz állami dezinformációs kísérleteket.

Az elmúlt években Vlagyimir Putyin kormányzatának agresszív lépései okán (Ukrajna megszállása, nemzetközi dezinformációs hadjárat) Putyin politikájának “nyugati” támogatóit honorálják a Putyin Bajnoka-díjjal. A díj szatirikus jellegű, mégis jól jelzi azokat a személyeket és szervezeteket, akik gátlástalanul kiszolgálják az orosz állami érdekeket. Egy szakértői zsűri ötfokozatú skálán értékeli a jelölteket évente többször, majd győztest hirdet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése