2017. szeptember 13., szerda

RÖGHÖZ KÖTÖTT PEDAGÓGUS-RABSZOLGÁKAT AKAR KÉPEZNI A FIDESZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Kerényi Kata
2017.09.12.


...A szándék világos: most, hogy a pedagógusok tömegesen menekülnek az állami fenntartású intézményekből, valamit tenni kell, hogy maradjon tanár az elnéptelenedő általános iskolákban, nem is beszélve az aranytojást tojó szakképzési centrumokról és tagintézményeikről. Augusztus utolsó napjaiban még tele voltak az álláskereső portálok "iskola tanárt keres”-hirdetésekkel, szeptember elsején volt olyan osztály, amelyik osztályfőnök nélkül kezdte az évet.

Közben az alternatív iskolákban most már nemcsak diákból, de tanárból is túljelentkezés van, a multinacionális vállalatok pedig továbbra is tárt karokkal várják a jó kommunikációs készségű és nyelveket beszélő friss diplomásokat, a kezdő tanári fizetés duplájáért. Ha ez így megy tovább, még a végén nem marad senki az egyre jobban szervezett és csodálatosan teljesítő közoktatásban.

Nehéz elhinni, hogy ez a pályázati kiírás napok óta olvasható anélkül, hogy bármilyen érdekvédelmi szervezet - akár a pedagógusoké, akár az egyetemistáké - felemelte volna a szavát ellene. Pedig munkatapasztalat nélküli, karrierjük elején álló fiatalokat erőszakkal egy olyan pályára állítani, ahonnan csak egy irányba egyszerű a továbblépés, finoman szólva sem etikus.

A minisztérium hű a nevéhez: az ember valóban csak erőforrás a számára, ami segít az egyre merevedő rendszer újratermelésében. A következő generációt már ezek a tanárok fogják tanítani, és közvetíthetik azokat az értékeket, amelyeket a képzésük során jól megtanultak. Kötelességtudatot, hűséget, hálát a leeső morzsákért, és behúzott nyakkal éldegélést a hatalom árnyékában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.