2017. szeptember 12., kedd

SNÉTBERGER-ÜGY: VOLT HÖOK-VEZÉR INDÍTOTTA A LAVINÁT, AZTÁN KIRÚGTÁK

GÉPNARANCS - HÍRFARKAS BLOG
Szerző: 24.hu
2017.09.11.



Jelenleg meglehetősen zavaros a helyzet a Snétberger-központ állami tulajdonosi oldalán.

A milliárdos ifjúságpolitikai költéseket kezelő Új Nemzedék Központ vezetője tavaly másodállásban lett főnök a Snétberger-iskolában. Ekler Gergely kinevezése után azonnal megpróbálta kirúgni a tehetségközpont alapítóját, aki éveken át operatív igazgatóként vitte az intézményt. Az ultimátum szerint két órán belül távoznia kellett volna, és vinnie az összes személyes holmiját, csakhogy még aznap kiderült, hogy – az érvényben lévő céges szerződések miatt – nem megy a dolog ilyen egyszerűen. Ennek az azóta húzódó felmondási ügynek volt egy újabb állomása, amikor Tromposch Julianna és két cége 142 milliós kárigényt küldött az intézménynek. A Snétberger-tehetségközpont körül kavargó történéseket a 24.hu-nak kommentálta először a kirúgott alapító-igazgató.

Hosszan kerestem a megegyezés lehetőségét, szerettem volna elkerülni a jogi eljárásokat, és ha hozzáértő vezetés irányítaná a Snétberger-központot, közben arra is lett volna lehetőség, hogy korrigálják az általam észlelt és jelzett súlyos szabálytalanságokat, hogy orvosolják a program további működését ténylegesen veszélyeztető problémákat.

– mondta Tromposch Julianna. Ő volt az, aki 142 millió forintos fizetési meghagyást küldött a roma zenészek felkarolására létrehozott intézménynek, miután kirúgták. A volt munkahelyre küldött végrehajtóról szóló első híradásokkal nem lett népszerű, az ő szemszögéből azonban sokkal bonyolultabb a történet, mint elsőre látszik.

A felsőörsi zenei iskolát feszítő ellentétek akkor kaptak nagyobb nyilvánosságot, amikor a nemzetközi hírű gitárművész, az intézmény névadója egy interjúban megkongatta a vészharangot. Snétberger Ferenc augusztus elején a Válaszban azt állította: veszélyben az iskola jövője, mert végrehajtó kopogott az ajtón, aki elviheti az oktatáshoz használt hangszereket is.

Bár a követelés továbbra is fennáll, a hangszerek ügye azóta megoldódott. A napokban megegyezés jött létre a Snétberger Alapítvány és Tromposch Julianna között. Tromposch hozzájárulásával a 140 milliós értékű hangszer- és hangtechnika-állomány a megállapított érték kevesebb, mint 10 százalékáért, 13 millió forintért került az alapítvány tulajdonába. Tromposch azt mondja:

Valójában már a botrányt kirobbantó Snétberger-interjú megjelenése előtt hozzájárulást adtam ahhoz, hogy a végrehajtó által lefoglalt eszközöket árverésen kívül vásárolhassa meg a Snétberger Alapítvány, a töredékéért annak az árnak, amit a végrehajtó egy elektronikus árverésen el tudott volna érni. Az árverés azonban azt jelentette volna, hogy széthordják az eszközöket. Nem akartam ilyen helyzetbe hozni a tehetséggondozó programot
...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.