2017. szeptember 10., vasárnap

SUMÁK ELVTÁRSÉK PONTOSAN TUDJÁK, HOGY IGENIS VAN MIT VESZÍTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A. 
2017.09.10.


...Petike, kezded érteni, mit jelent a sumákság? Például ezt. Hogy egy kormány meg akarja mondani, hova mehetnek ellenőrizni azok, akiknek ez a dolguk, és közben ezerrel óbégat, hogy politikai motiváció, provokáció, megtámadtak. Aki nem sumák, Petike, aki tisztességesen használt fel minden egyes európai fillért és eurocentet, annak egyáltalán nincs mitől tartania. Aki nem lopott, nem csalt, nem verte át azokat, akik társfinanszírozták ezt a nemzeti csodát, az nem firtatja az ellenőrzés miértjeit, ellenkezőleg: áll elébe, hiszen tudja, hogy a tisztességén nem eshet csorba. Ja, hogy pont ez a baj?

Ennyire futja már csak a hírhedten híres magyar észjárásotokból? Hogy ne jöjjenek ide, tartsák meg maguknak az illegális bevándorlóitokat, a pénzt küldjék serényen, a kerítést külön fizessék ki, és csinálják ezt az egész uniós faszakodást otthon a négy fal között? Nem mondjátok, hogy olyan nehéz lesz arra az egy-két napra összecsődíteni a CÖF önkénteseit, hogy egymás hátán taposva, tömött sorokban akarjanak vonatozni reggeltől estig a gaz brüsszeliták megnyugtatására. Azt meg, lássuk be, hogy nehéz lenne választások után jönniük, hiszen amióta ti vagytok a górék, a választás napját kivéve mindig választások előtt vagyunk, ropognak a fegyverek, dübörög a propaganda.

Az a helyzet, sumák urak, hogy nemigen találni ikonikusabb, ideáltipikusabb példát és bizonyítékot az EU-s források hűtlen kezelésére, az értelmetlen pénzszórásra a semmiből a semmibe tartó felcsúti viccvasútnál. Meg a soha el nem készült kalandparkoknál, a kihasználatlan, tájromboló lovas stadionoknál. Meg a semmibe vezető bicikliutaknál, a kilátás nélküli kilátófalvaknál, a fejjel lefelé megépített tájházaknál, hullámvasutaknál, a magáncélra használt vadászházaknál, szörpüzemeknél, tokkal-vonóval ellopott felzárkóztatási programoknál, és az egész térkőbe fulladt szép magyar, Európából kifelé, Moszkva irányába kacsintó jelennél.

A beígért napi több ezer helyett napi néhány tucat kalandvágyóval száguldozó, rossz viccnek is beillő felcsúti csühös egy tételt jelent mindössze a rengeteg szétlopott, túlárazott, elfuserált uniós fejlesztés közül. Nincs ebben semmilyen politikai motiváció, csak az ócska fideszes sumákság. A jogos és indokolt helyszíni ellenőrzések nélkül is nyilvánvaló, hogy Viktorka vasútkája soha a büdös életben nem térül meg, hogy az uniós pénzekből lófasz se fejlődött ebben az országban.

Ez az egész cirkusz (hisztis picsák toporzékolása) csak a nyilvánvalóra bizonyíték: sumák elvtársék pontosan tudják, hogy igenis van mit veszíteni, bármekkora bürokratikus, nehezen eszmélő, érthetetlenül lassan reagáló intézmény is az EU. Igen, még a magyar kormányt is bármikor számon lehet kérni, bármikor ellenőrizni lehet és kell is. Konkrétan kutya kötelesség. Már csak a magyar polgárok zömének kellene felismernie, hogy ehhez neki is joga van, ez neki is kötelessége, de főleg elemi érdeke. Ha nem akarja visszafordíthatatlanul elsumákolni a saját és utódai jövőjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.