2017. szeptember 21., csütörtök

SZANASZÉT LOPJUK AZ EU-T ÉS NAGYON SOKBA FOG KERÜLNI

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: Eric
2017.09.21.


Az Index hozta le az EU ellenőrző bizottság videóját, amelyet a felcsúti kisvasút ellenőrzése után készítettek és aminek nem a kisvasút létjogosultsága a legfontosabb eleme, hanem az, hogy az adófizetőknek egy milliárd eurót kell majd visszafizetniük az EU-s csalások/lopások miatt.

A szépen csengő nevű, Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vezetője tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, mit tapasztalt az EU küldöttsége. A csoport többek között a 
 nagyon durván széjjel lopott – 4-es metrón és a –csak a lopás és a hóbort miatt megépült– felcsúti kisvasúton is utazott egyet.

“Hangsúlyoznám, hogy ez egy normális látogatás. Nem akarjuk, hogy politikai belharcokra használjanak fel minket, ez csak nehezíti a helyzetünket. A felhajtás nem segítette a munkánkat. Többször kellene jönnünk, hogy elvegyük a látogatások szenzáció jellegét.” – mondta.

Ingeborg Grässle megjegyezte, hogy Magyarország ellen nagyon sok vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala. 2016-ban 13 esetből majdnem mindegyiknél, 11-nél valamilyen ajánlással zártak, ami gyakorlatilag büntetési javaslatot jelent. Utóbbi Romániával holtversenyben a legmagasabb szám. Azt is elmondta, hogy Magyarország kapta a legtöbb büntetést 2016-ban és ezt a büntetést - nagyon sajnálja ugyan - de az adófizetőknek kell majd megfizetniük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.