2017. szeptember 8., péntek

SZÉL BERNADETT: KÉPESEK VAGYUNK LETAROLNI AZ ORSZÁGOT

24.HU
Szerző: Kálmán Attila
2017.09.08.


Egyhangú szavazással kérte fel az LMP elnöksége Szél Bernadettet a párt miniszterelnök-jelöltjének. Ő pedig azért vállalta, mert káoszt lát maga körül, és esélyt arra, hogy az LMP kormányra kerüljön. Interjúnkban beszél arról, hogy ehhez milyen szövetségeseket tud elképzelni, és kikkel nem dolgozna együtt semmi szín alatt. Valamint arról is, összerakja-e a tanácsadónak felkért Ron Werber az első LMP-s gyűlöletkampányt, miért csatlakozott hozzájuk az ex-szoci Demeter Márta, és hogy mikor van értelme új pólusnak.

Mindenki megkérdezi öntől, hogy egy 5 százalékos pártnak minek miniszterelnök-jelölt. Én megfordítanám a kérdést, hogy miért ne, ezzel szavazókat valószínűleg nem veszít az LMP. De mit nyer?

Először is fontos leszögezni, hogy miniszterelnök-jelölt akkor leszek, ha a kongresszus is így dönt szeptember végén. Azonban már maga a jelölés is jelzésértékű: azt akarjuk üzenni az embereknek, hogy készen állunk a kormányzásra, olyan programunk van, ami kivezeti Magyarországot ebből a gödörből, és amit végre tudunk és akarunk hajtani. Másrészt hét hónappal a választások előtt én magam is azt éreztem, amit a választók többsége, hogy
nem tudom tovább nézni tétlenül azt a káoszt, ami az ellenzéken belül uralkodik: az egyik ideológiai káoszban, a másik se veled, se nélküled állapotban.

Ezzel a teljes ellenzéket hiteltelenítik, én pedig ezt nem akartam hagyni: azért vállaltam a jelöltséget, hogy bebizonyítsam, igenis van alternatíva, igenis van kire szavazni.

Miniszterelnök-jelöltből már van néhány. Botka László, Karácsony Gergely…

És Vona Gábor.

Akkor amit a káoszról mondott, azt a Jobbikra is értette?

Abszolút. Pont szombaton volt egy vitám Vona Gáborral, és ott az értékek szintjén láttam a káoszt. Nem tudom, hogy a Jobbik igazából mit csinál, pedig én ott ülök mellettük a parlamentben. Nem véletlenül kapott is ilyen kérdéseket, például a Gárda-mellényről. Érződik, hogy zavar van az identitásuk körül. Ha a választók nem tudják egy pártról, hogy mit akar, ahhoz nagyon nehéz viszonyulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.