2017. szeptember 17., vasárnap

TRUMP-ERDŐVEL A KLÍMÁÉRT

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.09.17.


Obama és Trump két egymástól teljesen különböző amerikai elnök. Az egyik legnagyobb különbség közöttük talán a klímaváltozással kapcsolatos magatartásuk. Obama számára elsőrendű feladat volt mindent megtenni a globális felmelegedés ellen. Trump szerint ez a probléma értelmetlen. Néhány hónappal megválasztása után meg is kezdte Obama Clean Power tervének lebontását, holott ez a terv az üvegház hatás gázkibocsátások csökkentését, a tiszta energia támogatását célozta.

Trump számára sürgős feladat a szénipar fellendítése, ami véleménye szerint munkahelyteremtésre ad nagy lehetőséget és ezzel ki tudja elégíteni azt a szegény és dühös réteget, amely választóinak kemény magját adta.

Energia-politikájának bírálói felhívják a figyelmet arra, hogy ezzel fényévekre eltávolodik a Párizsi Egyezménytől, amelyből való amerikai kilépést már be is jelentette, és a következő években az Egyesült Államokban ugrásszerűen megnövekedik a káros kibocsátások mértéke. A 12 ásványi eredetű fűtőanyag közül ugyanis a szén okozza a legnagyobb szennyezést, üvegház-hatása nagyobb, mint az olajé, vagy a földgázé.

Szakemberek kiszámították, hogy az amerikai elnök rossz környezeti politikája következtében 2025-ig plusz 650 millió tonna CO2 kerülne a levegőbe. Ennek ellensúlyozására 100 milliárd új fára lenne szükség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.