2017. szeptember 4., hétfő

ÚJABB KÉT BORÁSZATOT SZERZETT MEG A FELCSÚTI POLGÁRMESTER CSALÁDI CÉGE, MEGINT DEMJÁN SÁNDORTÓL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.09.04.


A zánkai Tihanyi Borászati Kft. és a Tihany-Vin volt most a célpont. A borászatok a közelmúltig Demján Sándor érdekeltségébe tartoztak. Két hete is Demjántól szerzett Mészáros.

Két veszteséges Veszprém megyei borászcéget vett át Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármester családi érdekeltsége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft.

A Tihanyi Borászati Kft. és résztulajdonosa, a Tihany-Vin Kft. inkább presztízs-befektetésnek tűnik: mindkét cég évek óta veszteséges. A Tihany-Vin-ről ugyanakkor ezt írja a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület honlapja, hogy az úgynevezett apátsági pincéje a félsziget talán legszebb természeti környezetében, a Belső-tó partján helyezkedik el.

A Tihanyi Borászati Kft.-ben március végéig volt érdekelt a ciprusi Lapoma Company Ltd., amely számos Demján-érdekeltség tagjegyzékében feltűnt/feltűnik. A Lapoma kiszállása után egészen a közeli napokig a Tihany-Vin volt a kft egyetlen tulajdonosa, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. július végén lépett be társtulajdonosnak. A Tihany-Vin pedig májusig volt Demján és üzleti köre érdekeltsége. Ekkor ők kiszálltak, és a magyar állam maradt az egyedüli tag.

A magyar állam örökösként jutott az üzletrészhez, miután „Bartha Ferenc ismeretlen örökösei” kiszálltak a cégből. A törvényes örökösök – a családtagok – elutasították ugyanis az örökséget Bartha Ferenc volt jegybankelnök után...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.