2017. szeptember 20., szerda

VAJON MIKOR NYILVÁNÍTJÁK TERRORCSELEKMÉNNYÉ A NÉPSZAVAZÁS KEZDEMÉNYEZÉSÉT?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.09.19.


Kormányunk ha tehetné, valószínűleg terrorcselekménnyé nyilvánítana minden olyan népszavazási aláírásgyűjtést, amely a politikusai és baráti körük ellen irányul. Hiszen mi másnak nevezhető az ilyen tett, mint felségsértésnek? Az egyenlők között még egyenlőbbek elleni támadásnak? Árulásnak, amely azokat pécézi ki, akik a nép felemelkedésén munkálkodnak éjt nappallá téve, aztán jönnek mindenféle bugrisok, akik ezt nem hajlandók elismerni? Hát hol van itt a sérthetetlenség, a mentelmi jog elvehetetlensége, az áldozatos munka elismerése, a nép mindenekfeletti szolgálatának dicsőítése?
Nem a mai magyar társadalom az egyetlen a történelem során, amely fuldoklik a korrupció szorításában. A pénzért vett tisztségek, a magasabb helyre juttatott sápok, a gazdagok, kapcsolatokkal rendelkezők kivételezettsége, a köznépből kisajtolt adó jogszabályellenes és felettébb erkölcstelen újraelosztása nem magyar találmány, de azért azt el kell ismernünk, a ma regnáló kormány igen magas szinten űzi ezt. Sőt, kiváló mentséget találtak maguknak a költségvetési források saját célra használatára – a lényeget legékesszólóbban pedig az fogalmazta meg, aki egyik főfelelőse a magyar közgazdász-nevelésnek. Lánczi András szerint "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája", nincs itt semmi látnivaló, a magyar kiváltságos vállalkozóréteg kialakítása ezt kívánja. Hogy ezek a „vállalkozók” a Fidesz-KDNP haverjai? Lánczi szerint a „korrupciónak van 13-14 kidolgozott társadalomtudományi értelmezése. Ám az nem szerepel köztük, ha a nemzeti érdekért tesszük ezt vagy azt, az eleve korrupció."
De vajon miért a nemzet érdeke az, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy éppen Garacsi István hiperűrsebességgel gazdagodik? Vagy annak, hogy nagyjaink Szingapúrban is jól érzik magukat? Netalán az, hogy politikusfeleségek uniós pénzekből finanszírozott túlszámlázások felett őrködnek, szabadidejükben helikopteren reptetik csak a fizetéséből élő közszolgának hazudott férjüket? Vajon a magyar ügyészségen kívül melyik fejlett demokrácia ügyészsége találná úgy, hogy mindez rendben van? Nálunk még az sem gond (és pláne nem bűncselekmény), ha egy fideszes képviselő másfél milliárdot kifelejt a vagyonnyilatkozatából, hol itt a hiba? Próbálná meg bárki (elnézést, egy fideszes haverok nélküli senki) egy tízezer forintos bevételt eltitkolni a személyi jövedelemadó bevallásából, oszt majd megtudja, hol lakik a magyarok istene. És azt vajon más ország adófizetői hogy nyelnék be, hogy a főügyész feleségét meg lányát, illetve a nemzeti bankjuk elnökének szeretőjét milyen pénzes funkciók találják meg? A magyar uralkodó osztályt mindez nem zavarja, szereptévesztésük pedig már olyan mértéket öltött, hogy lassan az is kérdéses, tudják-e hogy hazudnak, amikor a lopást indokolják, vagy már beégett a tudatukba, őket mint nemzetmentőket mindez megilleti? Mert egyelőre csak azt látjuk, bagoly mondja verébnek, nagyfejű, amikor Orbán arra figyelmezteti az ellenzéket, hogy ne pénzért és hatalomért politizáljanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.