2017. október 30., hétfő

A FIDESZ MÁR DEHUMANIZÁLJA A MENEKÜLTEKET, KARNYÚJTÁSNYIRA A FIZIKAI ERŐSZAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.10.29.


A fizikai megsemmisítés előtti utolsó fokozat, amikor a bűnbaknak kinevezett áldozatot dehumanizálják, megfosztják emberi jellegétől. Ez megkönnyíti a megsemmisítésüket, hiszen az ilyen emberek megölése nem olyan, mintha egy emberrel végeznének, másrészt “védekezésre” ösztönöz, mert azt sugallja, hogy az ilyenek megölése csak önvédelem.

Szájer József fideszes EP-képviselőnek az EU elleni gyűlöletet keltő egri fórumán elhangzott az, hogy a menekültek olyanok, mint a Trónok harca sorozatban a “Holtak serege”, amely el fog sodorni minden élőt. A hallgatóságnak már csak az kell, hogy lásson olyan zombikról készült filmeket is, amelyekben a zombik az élők életére törnek, azok pedig önvédelemből a zombikat irtják.

Ha bekerül a Fidesz szóhasználatába és propagandakészletébe a hasonlat, ne legyen senki számára kétséges, hogy a menekültek (még az Orbán-rezsimtől menekültstátuszt kapottak is) életveszélyben vannak. De nemcsak ők, hanem mindenki, aki egy kicsit hasonlít rájuk, pontosabban, akik nem ugyanolyanok, mint a magyarok, esetleg idegen nyelvet beszélnek. Ez a hatásmechanizmus jól nyomon követhető a zsidók dehumanizálásától a deportálásig.

A dehumanizálás és a fizikai megsemmisítés mindig kódolva benne van az ilyen rasszista jellegű propagandában. Orbán nem tűzzel játszik, hanem amit tesz, az maga a tűz. Orbán gyújtogat, és a szolgái ugyanezt teszik. Már a “migráns” kifejezés is a “mutáns” kifejezést idézi, nem véletlenül. A hangzás már emlékeztet a nem emberi lényekre, akiktől meg kell védeni magunkat. S ez csak fizikailag lehetséges: kerítés, és aki átjut a kerítésen, azt meg kell ölni – ez van implicite ebben az uszításban.

Nem véletlen, hogy falvak tiltakoznak az ellen, hogy egy szerencsétlen, valóban menekült, menekültstátusszal rendelkező család néhány napot eltöltsön, ne adj’ Isten, beköltözzön a településre. “Nem emberek ezek”, hamarosan ezt is kimondják majd szó szerint, és az idő kérdése, mikor kezdődik a vadászat ellenük. A határon már ez zajlik, határvadászoknak a szélsőséges szervezetek tagjai jelentkeznek, hogy vadászhassanak a “zombikra”.

Mindezt kizárólag azért, hogy Orbán az ország megmentőjének tűnjön, és a diktatúráját ne fegyveres erőszakkal kelljen fenntartani, hanem a képzelt ellenség miatt a nép önként és boldogan támogassa, fogadja el a zsarnokot. Vannak diktátorok, akikből azért lesz diktátor, hogy az elméjükben levő ellenség ellen küzdhessenek, s ehhez kell egy nemzet, egy vezér, mint Hitler esetében, s van, aki vezér akar lenni, s ehhez keres ellenségképet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.