2017. október 17., kedd

A "KURVA GYENGE" ORSZÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: ZSEBESI ZSOLT
2017.10.17.


Magyarországon pont az ellenkezőjét teszi mindenki még annak is, amit egyébként – véletlenül – jól kifundált.

Vannak országok, ahol a gondolkodás a tettek előszobája. Magyarország nem ilyen ország. A magyarok a gondolkodásban óriások, de a tettek mezején a pigmeusok mögül sem látszanak ki. Nincs olyan problémája a világnak, amelyre ne születne gyors és hatékony magyar válasz, de ezek a végtelenségig várhatják, hogy legyen is belőlük valami. Nálunk kizárólag a hülye és már születésükkor elvetélt ötletek érik meg a megvalósítást.

Jól látszik ez az ország politikai életében. Akár a kormányoldalt, akár az ellenzéket nézzük. Örök ötletelés és ebből sarjadó nagyotmondás, süket szövegelés itt is, ott is. Ennél is szomorúbb, hogy nem csak elsorvadnak a jó ötletek, de azok sem törődnek velük, akiktől erednek. Illetve pont az ellenkezőjét teszi mindenki még annak is, amit egyébként – véletlenül – jól kifundált.

A magyar kormány azt mondta a migrációs válság kitörésekor, hogy a megoldás az okok felszámolásában keresendő. Meg kell szüntetni azokat a problémákat, amelyek milliók útra keléséhez vezettek. A menekülteket még ott kell megállítani, ahol a hazájukhoz közelebb vannak, illetve le kell gyűrni az Iszlám Államot, amely a tömeges terrorjával a térségből származó menekültáradat fő forrása.

Majd ugyanez a kormány az ország déli határon több kilométeres kerítést húzott fel, mintha ez megoldana bármit is a migrációs válságból, azon kívül, hogy a Németországba tartó szíreknek egy kis kerülőt kellett tenniük. Erre adott ki milliárdokat és ugyancsak milliárdokért tartja fenn. Miközben eurómilliókat kapott volna az EU-tól a menekültek regisztrációjáért, átmeneti elhelyezéséért. Ezzel munkahelyeket teremtett volna az országban és kivívta volna a barátai tiszteletét, teljesítette volna szövetségei kötelezettségét, szolidáris lett volna azokkal az országokkal, amelyekkel egy közösséghez tartozik és amelyek milliárdokkal járulnak hozzá Mészáros Lőrinc magánvagyonának növekedéséhez, a magyar városok díszkövezett főtér állományának és az ország stadion kínálatának gyarapodásához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.