2017. október 23., hétfő

A MAGYAR ÉRTELMISÉG SÍR A LEGSZEBBEN A VILÁGON

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ZSEBESI ZSOLT
2017.10.23.


A magyar értelmiség, a magát demokratikusnak nevező ellenzék nem képes visszavenni a hatalmat Orbán Viktortól és helyreállítsa a demokráciát.

A magyar nép egyelőre köszöni szépen, nem csinál történelmet. Nem megy az utcára, nem ragad kapát sem kaszát, és rest felszedni az utca kövezetét, hogy barikádot emeljen belőle. A magyar értelmiséget ez nagyon felháborítja és elkeseríti. Sír és rí, hogy nincs senki, aki tenne valamit. Mindenki mindent eltűr, soha nem borul ki az a bizonyos bili, pedig már mindenkinek a tyúkszemére léptek, az arcába köptek és a zsebeit is kiforgatták. Világos nappal megerőszakolták a fiatal magyar demokráciát, úgy, hogy még filmszerepet sem ígértek neki.

A magyar értelmiségi sír és rí, hogy – azt mondja – nem lehet itt tenni semmit. Az ország egyik fele, olyan hülye, hogy távirányítóval lehet vezérelni Budapestről. A Habony-művekben megnyomják a gombot és azok, ott lent rögtön azt utálják, akit kell. Tiszta szívből. Az állami televízió rátelepszik a köznép szabad idejére, éjjelére és nappalára. Azt duruzsolja a fülébe, hogy Orbán Viktor a király és Soros György a sátán. Azok meg a végeken el is hiszik.

A magyar demokratikus és ellenzéki értelmiség bamba arccal áll, mert hiába dolgozta ki míves szakértelemmel és példás összefogással a világ legjobb választási törvényét, nincs ki bevezesse azt. Hát azt is nekik kellene? Magyarországon a vértelen rendszerváltás után a értelmiségiek úgy gondolták, hogy ezzel vége a történelemnek. Innentől kezdve csak négy évente választani kell menni és ez elég is a boldogsághoz.

Az sem tűnt fel senkinek, hogy 1990 óta volt néhány komoly és véres háború százezernyi áldozattal. Ide-oda bevonultak az amerikaiak, végignéztünk közelről egy genocídiummal összekötött balkáni vérfürdőt, egy Jugoszlávia nevű állam szétesését. Vlagyimir Putyin a baráti és testvéri Oroszország élén bevonult a Krím félszigetre, kiszakítva Ukrajnából, amire szüksége volt és permanens háborút folytat a szomszéd ország határain belül. Szíriában pedig ismét világpolitikai tényezővé bombázta magát. Szóval a történelem még mindig véres és az IS-t sem Orbán Viktor kerítésével győzték le Szíriában és Irakban, hanem ezrek haltak bele abba, hogy kevesebb menekült induljon el onnan Európa felé.

A magyar értelmiség határozottan meg van győződve arról, hogy mindent el kell követni a magyarországi demokrácia helyreállításáért, hogy ismét a nyugati világ része lehessünk, ahol a liberális parlamenti demokrácia uralkodik az ő fékeivel és ellensúlyaival, melyek – lehetőleg – nem egy, de inkább több kézben vannak. A sajtó szabad és az ország összes médiája nem egy párt irányítása alatt áll, nem egy szerkesztőségben, nem egy ember ír minden magyarnak újságot és csinál televíziót, mert ilyen már volt és nem vált be. Csakhogy arra nem voltak felkészülve a magyar demokraták, hogy a szabadságot meg kell védeni, és ha elveszett, vissza kell szerezni, akkor is, ha – akik elvették -, nem akarják visszaadni.

A magyar értelmiség sír. Patakokban folynak a könnyei. Tehetetlenül tördeli a kezét, mert csapdában érzi magát. Nem tud mit kezdeni azzal, hogy egy – immár létező, bár még nem véres – diktatúrát kellene megdönteni, de demokratikus eszközökkel nem lehet, mert ezeket az eszközöket már kivették a kezéből, hiszen a demokratikus eszközök hiánya a diktatúra. Azért szögezzük le: ha alvás közben próbálják meg kirabolni az embert, de arra felébred, joga van megvédeni a javait és akár erőszakkal kitépni a tolvaj kezéből a családi ezüstöt. Az eközben keletkező személyi sérülésekért az illegális behatoló felel és nem a házigazda. Jelentkezzen is az bármelyik oldalon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése